BME-n első félév, bukom az Analízist. Hogyan tovább?
Persze, hogy lehet. Mivel eltérsz a mintatantervtől, így semmi garancia nincs...
Mellesleg ha csak 15 kreditet sikerült összegyűjtened 30-ból, akkor érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy jó helyre jöttél -e... Választhatnál valami könnyebbet, ha ez nehéznek tűnik, mert így csak kínlódás lesz a továbbiakban minden!
Az eszem meg lenne hozzá, 433 ponttal vettek fel(energetika), csak nem voltam szorgalmas. Kicsit későn jöttem rá, hogy ez már nem olyan mint a gimi, ahol minimális tanulással is lehetsz 5-ös.
15 kredittel van értelme kereszt féléven folytatni, vagy ez nagyon kevés és érdemesebb lenne újrajelentkezni? szabvál-kötvál tárgyakkal nem lehetne valahogy összeszedni 30 krediteket? Illetve még kérdés hogy meg van szabva, hány kredit lehet ezekből a tárgyakból?
Szerintem rossz pályát választottál, kár szépíteni a dolgokat... Sokan vannak amúgy, úgy mint te, mert a BME-n nemcsak az számít, hogy jó ponttal kerülj be, hanem benn is kell maradni, és azért keményen meg kell dolgozni.
Hogy érdemes -e továbbfolytatnod, azt neked kell tudnod, de mindenesetre érdemes a következő kérdéseket feltenned magadnak:
1. Elhivatásból választottam -e az energetikát?
2. Hajlandó vagyok -e minden időmet a tanulásba fektetni, a kitűzőtt cél érdekében?
3. Képes vagyok -e megtanulni önállóan tanulni?
Ha ezekre a válasz igen, akkor folytathatod. Viszont ha bármelyikre is nem a válasz, akkor egész biztosan nem neked találták ki a bme-t.
(Amúgy az új szabályzat értelmében kétfélévente 36 kreditet kell min. teljesíteni, egyébként kirúgnak).
Minden képpen folytatni akarom, a kérdés nem ez. A 36 kredittel képben vagyok, a 30 kredit összeszedést félévenként értettem.
Szóval még egyszer :D
Tudok szabvál,kötvál tárgyakkal úgy ügeskedni, hogy ne kelljen passzíválnom a félévet? Ezáltal csak fél évet csúszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!