Van joga az iskolának bevezetnie miattam a dress code-ot?
Vidéki egyik legerősebb gimnázium, melynek szlogenje tartalmazza, hogy toleráns az iskola. Nekem azonban nem úgy tűnik. Nem nézek ki úgy, mint az iskola többi lánya, nem pakolom ki, amim nincs, nem vagyok kórosan sovány, nincs rajtam egy kiló vakolat. Feketében járok, mert csak ebben érzem jól, illetve magabiztosnak magam. Egyedül a szemem az, amit kihangsúlyozok, illetve a fehér bőröm, mert imádom, hogy olyan, amilyen. Mivel szeretem, vannak piercingjeim, amiket én szúrtam. Emo stílust követek, ámde emellett igyekszem a lehet legjobban teljesíteni, versenyekre is járok. Hiába érvelek ezzel, több tanár szólt már rám, és nem értik meg, hogy nekem így jó. Ma történt, hogy annyira kiakadt az egyik igazgatóhelyettes, hogy következő félévben dress code-ot akar bevezettetni. Azonban én nem vagyok hajlandó beállni a sorba, inkább rúgjanak ki...
Mindezek után szerintetek jogos? Tény, hogy feltűnő jelenség vagyok, de jóval több a belső értékem saját meglátásom szerint is, mint a legtöbb iskolatársamnak. 16/emogirl
Iskolába nem való az Emo stílus! Ott nincs divatbemutató, be kell állni a sorba. Akkor is, ha neked ez nem tetszik.
Ha majd kikerülsz az életbe, a munkahelyeden sem viselkedhetsz úgy, ahogy akarsz.
A belső értékedet te nem tudod megállapítani, ez a tanárok és a környezeted dolga.
Külföldön vannak iskolák, ahol kötelező az egyenruha, és senki nem problémázik. Az iskola nem divatbemutató, a kiteljesedést nem a ruházatnak kell mutatnia. Amúgy meg a piercing tényleg nem az iskolába való, de a csak fekete ruhába igazán nem köthetnek bele. Ezt úgy mondom, hogy én egyházi iskolába jártam, és nálunk is voltak csupa feketések (nem emo, mert akkor ez még nem volt), és megtűrték őket. De mindig van valami, ami miatt az aktuális iskolavezetőség beszól. A mi időnkben a lányok hajában a kendő zavarta őket.
A belső értéket valóban más veszi észre, magát mindenki marha fontosnak gondolja, főleg, ha tizenéves.
Tudom, hogy elsőre ellentmondásosnak tűnik, amit írtam, és tudom, hogy le fogtok pontozni. Mert itt aztán mindenkinek marhára igaza van, hogy a tiniket hagyni kell kiteljesedni, mert joga mindenkinek van, no de kötelessége, az már nincs!
Kérdező, csak miattad nem fogják bevezetni a dress code-ot, ennek több korábbi előzménye is lehet, te már csak az egyik utolsó szalmaszál lehetsz az ügyben, ne gondold magad fontosabbnak, mint amennyira az vagy!
Amúgy nem olyan rossz az, iskola után meg lehetsz külsőleg is emo, nem csak belülről.
Ha ez vigasztal, nekem sem engedték, hogy kilencedikben baseballsapkát és motoros kesztyűt hordjak az iskolában, pedig nekem akkor meg az volt a stílusom, mégis egészséges felnőtt lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!