Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » PTE ÁJK vagy PPKE JÁK?

PTE ÁJK vagy PPKE JÁK?

Figyelt kérdés

Idén felvételizem, jogra szeretnék menni. Egyenlőre még nem tudom, hogy melyiket válasszam. Nyílt napon még nem voltam, Pécsre Február 3.-án megyek, Pestre pedig most 28.-án. A Pázmányban egy kicsit megijeszt, hogy 'katolikus', mivel eddig is katolikus gimnáziumba jártam, 8 évig. Azonban, mivel Pesten van, így nagyon gondolkozom rajta, hogy azt jelölöm meg elsőnek.

Pécsben nagyon vonz, hogy pezseg ott az élet az egyetem miatt, amolyan igazi egyetemváros feelingje van.

Szeretnék véleményeket kérni, PPKE-s és PTE-s hallgatóktól egyaránt. Minden érdekel. (tanárok, közösségi élet, vizsgák, kollégium, bulik...)

2016. jan. 9. 12:42
 1/3 anonim ***** válasza:
84%

Pázmányt ajánlom! Nem erőltetik rád a vallást, van aki 4 éve jár ide, de még templomba nem tévedt be. :D

Pécsett meg lehet egyetemváros feeling, ezt az egyetem is vallja magáról, de ahogy kitévedsz az egyetem udvaráról, észreveszed, hogy csak egy vidéki nagyvárosban vagy, nincsenek 4-6os villamosok, és nincsenek metrók, a budapesti helyek olyan gyönyörűek, én 2 éve vagyok itt, és ha elsétálhatok a hídon, mindig olyan hálás vagyok, hogy egy ilyen gyönyörű városban élhetem a fiatal éveimet. Egyébként az egyetemváros feeling itt sem marad el, csak mellé még kapsz egy nagyváros feelinget is. Szerintem aki vidéken/vidéki nagyvárosban éli le az életét, az sok mindennek nem látja meg azt az oldalát, amiért én most ajánlom neked is, hogy ide gyere. (:

Mellékletként még annyi, hogy a Pázmány jogi diploma értéke a pécsi fölött van, (persze a pécsi is elismert).

Az egyetem a város közepén van, a tanárok kiemelkedően jók, nem ritka, hogy a legfelsőbb jogi intézményekből (Kúria) tanácsának egyik elnöke tisztel meg minket, avagy büntetőjogból, sikeres büntetőjogász kifogástalan gyakorlati példákkal. Az első év eléggé alapozó, de utána már meglehet szeretni a jogot, annak is aki még addig nem tette. Ha jogot szeretnél tanulni, akkor biztosan ez a jobb választás. A kollégium helyett én inkább albérletben vagyok hasonló áron, és nem egy ''kis lyukban'' kell tanulnom. A Pázmánynak van egy hangulatos könyvtára, és a közelben (200 m) van a Szabó Ervin Könyvtár, a díszterme Európa szinten ismert, ott is lehet tanulni. Szóval az albérlet elég ha van megfelelő fűtés, konyha, lakótárs stb. A tanulási lehetőség lakáson kívül megoldható, bulik meg vannak, nem kötelező. Illetve minden évben megrendezésre kerül az összejogász party, ahol az ELTE/PPKE/KRE jogi karok hallgatói partyzhatnak egyet, hát szerintem ennél nem kell egyetemibb hangulat. És a bulik vidékhez képest sokkal szélesebb skálán mozognak, többek között biliárd/bowling lehetőség egészen a night clubokig, mindenféle stílusnak helyt adó szórakozóhelyek.

Remélem segített a válaszom!

2016. jan. 9. 13:23
 2/3 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod!

Még annyit szeretnék megkérdezni, minden hátsó szándék nélkül, hogy Te államin vagy pedig önköltségesen tanulsz?

2016. jan. 9. 13:40
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Állami formában tanulok, az önköltségeset nem jelöltem meg, a szüleimet nem akartam ezzel terhelni, és a diákhitelt sem szerettem volna, Az önköltséges tandíj 250.000 / félév.

Ha bármi kérdésed van ezzel kapcsolatban írj bátran!

2016. jan. 9. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!