Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Késő 10. után iskolát váltani?

Késő 10. után iskolát váltani?

Figyelt kérdés

Nagyon nem érzem jól magam a mostani iskolában. Már nulladik után el akartam menni, csak végül az egyik felsőbb éves lebeszélt. De mostanra már annyira elegem lett ebből az egészből.. osztályban pocsékul érzem magam, koleszért sem vagyok oda, és az iskola rendszere se egyezik az én elképzelésemmel. A német tudáson kívül mást nem ad, ez vele a legnagyobb problémám. (a tanítási módszereket hadd ne soroljam).

Apa nem nagyon örül annak, hogy el akarok menni, szerinte 10. után év végén már nem érné meg, és a német rendszerű oktatás nem kompatibilis a magyar rendszerrel (hozzátenném az óraszámok megegyeznek és egyik volt osztálytársamnak is sikerült váltania különbözeti nélkül). Megéri még váltani?

2016. jan. 7. 09:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha technikai akadálya (pl. a német rendszer) nincs, akkor szerintem érdemes. 2 (vagy 3?) éved még hátra lesz, az azért nem kevés idő. Ha nagyon nem érzed jól magad, stresszelsz, akkor nem éri meg a következő 2 évben kikészítened magad. Hozzánk 11. osztály második félévére jött át egy srác, ráadásul szlovákiai középsuliból (akkor költöztek át Magyaro.-ra), semmi gond nem volt, beilleszkedett, érettségikor már abszolút az osztályközösség szerves része volt.

Azért persze gondold át, hogy az új iskolában biztosan jobb helyed lenne-e. A némettanulást meg ne hanyagold, esetleg iratkozz be suli mellett kurzusra, ne hagyd elveszni az eddig szerzett tudást.

2016. jan. 7. 10:37
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképp válts, ha rosszul érzed magadat a jelenlegi közegben. Én öt évig szenvedtem a gimnáziumi osztályomban, nagyon utáltam, minden nap sírtam, mikor be kellett menni, de elég színvonalas iskola volt - ez volt a hátulütője is, csak újgazdagék gyerekei jártak oda, hihetetlen tuskók voltak, tisztelet a kivételnek - tehát emiatt maradtam, mert szerettem volna később egyetemre járni. Úgy éreztem, hogy ez az ára.. Jelenleg az egyetemen sokkal jobban elvagyok, örülök, hogy megszabadultam abból a mérgező környezetből. Ha a tanítással sem vagy megelégedve, szerintem célszerű lenne váltanod. Mielőtt döntesz, tényleg rágd át a szüleiddel alaposan, de a leírtak alapján szerintem te tudod, hogy mit szeretnél. :) Ne félj változtatni, néha sokkal jobb dolgok sülhetnek ki belőle, mintha maradnál a biztos megszokottnál. Remélem sikerül jó döntést hoznod !
2016. jan. 7. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!