Milyen a debreceni Ady Endre gimi angol nyek és dráma tagozata? Hány ponttal vehetnek fel?
A drámatagozat és angol előkészítős osztály érdekelne főleg, leginkább a felvételivel kapcsolatos dolgok. Milyenek a felvételik? Pl. nyeken általános elbeszélgetésen miket kérdeznek?
De bármi a sulival kapcsolatban érdekel természetesen.
Angol előkészítősön jó, ha megvan a 4,5 körüli átlagod, és kb. 60 pontos központid.
Szóbelin lehet, hogy egy szöveget fognak veled olvastatni, és arról kérdéseket fognak feltenni. Ez magyarul megy. Illetve általában a szabadidős tevékenységeidről, hobbijaidról, ha sportolsz, zenélsz valamit, akkor arról fognak kérdezni.
Dráma tagozatra 4,00 átlag körül elég, ha vagy, és elég ha 50 felett írod a központit. Itt sokkal bonyolultabb a szóbeli, kell vinned 5 különböző hangvételű verset, és hangsúlyozva felmondani. Figyelni kell a beszédre. 5 dalt is kell vinni, ez is lehet népdal vagy műdal. Ezt az 5-5 dolgot egy borítékba kell beletenni, és odaadni a felvételiztető bizottságnak. Énekből még ritmusképletet kell visszatapsolni és rövid dallammotívumot kell visszaénekelni.
nyeken szóbelin tavaly három kérdés volt
első egy természeti folyamat, nekem az volt hogy a föld forog e nap körül vagy fordítva és meséljek róla
utána egy szituáció, nekem az volt hogy beszéljek arról hogy... valami olyasmi volt hogy a szülőknek egy adott témában hogy kellene viselkednie a gyerekkel, de nem emlékszem már rá pontosan
a harmadik egy szöveg volt, legtöbb embernek az egri csillagokból, és kérdéseket tett fel és a szövegből kellett rá válaszolni.
persze ez e jelenti azt hogy idén is ezek lesznek, de valami ilyesmire számíts
Én is az idén szeretnék bejutni az adyba de ami azt illeti én nem vagyok magyar ami meglátszik a helyes írásomon 2-3 éve vagyunk itt ez ellőtt meg nemis tudtam egyszót sem magyarul kivéve a sziát azóta szerencsére fejlődtem sokat de a helyes írás az még mindig nem megy. mindegy is lényeg a lényeg szerintetek megéri a 6 osztályos
?
Szia! :)
Ha még érdekel pár dolog: a felvételin az előző évek kötelezőiből húzol egyet, abból teszek fel kérdéseket + egy bioszos feladat is van még. Előtte annyi történik, hogy rólad kérdezgetnek. Nagyon készségesek és kedvesek a felvételiztető tanárok, én tavaly a mostani tesitanáromnál felvételiztem, és el voltam tőle ájulva! :D Egyébként, mint vérbeli nyek-es, mondom, hogy menj te is nyugodtan nyek-re, irtó király! Nagyon összetartóak az osztályok, rengeteg program van, elég felvilágosult suli, a büfé très parfait, a legtöbb tanár jófej és van egy általános "művészkesuli" hangulata az egésznek. :)
Imádom az Ady gimit! ❤
masodik vagyok
én is imádom :) legjobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!