A Budapesti Karinthy Frigyes Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban a szóbeli felvételi hogyan zajlik, mit kérdeznek? Egyaránt a matek és a magyar szóbeli is érdekel.
Szia én tavaly szóbeliztem és most oda járok:)
Matekon bemész és húzol egy feladatlapot. Azt hiszem 5 vagy 10 feladat van nem emlékszem pontosan. Van benne logikai feladat,szöveges feladat,egyenlet,pitagorasz tétel,ilyesmik. 3an vagytok bent a teremben 2en készülnek egy valaki beszél. Szóval van egy kis időd kb 20 perc talán h megoldd a feladatokat. El kell mondani a megoldást,és valamikor azt is megkérdezik hogy kaptad meg.Ha valami rossz megpróbálnak rávezetni és ha így rájössz így is megkapod a pontot:)
A magyar szóbelin is bemész húzol egy verset. Leülsz a helyedre és elemzed,de megvannak adva szempontok. Aztán odamész a tanárokhoz és beszélgetsz a versről meg elmondod amiket nagyjából leírtál. De ilyen rímképletek meg ilyen hülyeségek:D Aztán húzol egy témát és arról kell beszélgetned:) Én a technika újdonságait húztam.
Összeségében nem nehéz ne félj :)
Amúgy nekem 25/23 lett a matek és 25/22 a magyar szóbelim
Sok sikert :)
A légkör szuper én nagyon szeretek ide járni:) 0.ba ugye 12 fős angol csoportokra vagyunk bontva és nagyon kis családias a hangulat:)
A központim 80 pont lett, a szóbelim 45 pontos és a vitt jegyek 50 pont szoval 175 összpontszámom volt és az angol kéttan ideiglenes listáján 62.voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!