Mennyire nehéz bekerülni a Nyíregyházi főiskola testnevelés szakára?
Igazából a tervem az lenne, hogy tesi tanár legyek illetve mellette személyi edző amennyire lehet. És majd későbbiekben rátérni a személyedzői témára. De elsőnek ugye a fő cél a tesi tanári. Van nekem egy olyan bökkenőm hogy volt 2 keresztszalag szakadásom. de már 1 éve edzem. Igazából semmi fájdalom. Ettől függetlenül még végig tudnám csinálni?
A másik kérdésem. Ahogy hallottam választanom kell a testnevelés mellé kötelezően egy másik szakot. Az infót terveztem mert azt tanulom már nagyon régóta, de azt nem lehet párosítani. A környezeten gondolkodtam, az talán könnyűnek tűnik. Kinek mi a véleménye erről?
Illetve milyen érettségi eredmény kell a bejutáshoz? Ha sikerülne egy 5-ös tesi érettségi meg akkor gondolom a választott tantárgy érettségije is sikerülne 4-5 re, akkor mellettük milyennek kell lennie pl a mateknak? Vagy azok már annyira nem számítanak?
Az előző egy nagy baromságot írt. Ide járok jelenleg is. Tény, emelt testnevelés kell, hogy felvegyenek. De jöhetsz simán egy szakkal is, a tesivel: sportszervező. De ezzel konkrétan törölheted a seggedet, mert ha elvégzel egy 2éves OKJ-s testnevelés edző szakot, ugyanott vagy, mint diplomával. Nagyon sok tesis, akik erre jöttek, felvesznek egy úgymond minor tárgyat. Ez azt jelenti, hogy egy sima alapszakon vagy pl: tesi, rajz, biosz stb.... és ehhez választasz egy másik szakot. Ha tesin vagy, akkor mondjuk a földrajzot. így már valamennyit érni fog a diplomád, mert tanári részre kerülsz át. Igaz hogy 5-6év ez a szak, de 2használható szakod van, és taníthatsz vele.
A másik: földrajzon vagyok, és rohadtul nem könnyebb mint a környezettan. Nagyon nagy tévhit, hogy könnyű. A csillagászat, általános természeti földrajz, éghajlattan, ezek bizony hullós tárgyak és piszok nehezek. Nagyon sok tesis szopta be vele, hogy: "a tesi mellé választok egy könnyű szakot".
Jobban szenvednek vele, mint a tesivel... nekem sincs időm a másik szakomra a föci mellett.
A környezetkultúrát föcisként könnyebbnek vélem. De lehet aki abba van benne, ő gondolja nehezebbnek, mint a föcit. Relatív teljesen.
Informatikára ne menj, mert ott mindenkit kihullatnak. Informatika tanári szakon lévő embereknek is programozást, robotikát kell tanulniuk a programtervező informatikusosokkal. Kicsit logikátlan, mert tanárok lesznek, nem programozók, és ha simán ha átveszik a dolgot, és megértenék is elég lenne.
Próbálj rágyúrni az EMELT tesi 5ösre... mivel emelt kell.
/Az emelt tesi méllé kell innen még 1 tárgy/
Amik kelhetnek környezettan tanárként:
biológia, fizika, földrajz, informatika, matematika, kémia, természettudomány
Földrajztanárként:
biológia, fizika, földrajz, informatika, matematika, kémia, természettudomány
Remélem nem ijesztettelek el...Nehéz mind a két földrajzos tárgy, de mindkettőnek megvan a maga szépsége. Én nagyon imádom a földrajzot...nagyon jó tanáraink vannak :)
Ja, és nagyon vigyázz a sérüléseddel, mert napi 4-5 tesis órád tuti lesz.. nagyon sok tesis barátom komolyan lesérült. Volt aki annyira, hogy otthagyta a tesi szakot, vagy hónapokig nem tesizhetett. Nagyon oda kell figyelni. Ha odafigyelsz mindig, és a bemelegítésekét sem hülyülöd el, akkor nem lesz baj.
Szorítok neked :D ha van valami egyéb kérdésed, akkor írj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!