Melyiket válasszam? Pénzügy és számvitelt vagy valamilyen mérnöki szakot?
Tavasszal fogok érettségizni, sajnos a pénzügy és számvitelhez nem lesz 460 pontom, (420 körül lesz legjobb esetben) de ez az a szak, aki igazán érdekel. Érdemes tehát diákhitelt felvenni és önköltségesen tanulni, vagy válasszak egy mérnöki képzést, ami kevésbé érdekel, és kevésbé vagyok tehetséges benne, annak fényében hogy ingyen tanulhatnám?
Nagy választás előtt állok, és nem tudom mi lenne a helyes döntés.
A pénzügy-számvitel nagyon jó szak, ha egy normális egyetemen tanulod. Ez Budapesten a BME és a BCE. Ha ezt akarod, akkor vágj bele szerintem. Nem olyan rossz a diákhitel, ha olyat tanulsz amihez van kedved.
Nem lenne értelme mérnöki szakra menni, ha az kevésbé érdekel.
Szerintem ha a pénzügy érdekel, akkor arra menj, semmi értelme mérnöknek menni, ha nem akarod csinálni.
(Én a BCE-t, a PTE-t vagy a BGF-et ajánlom.)
A diákhitel 2 pedig igen kedvező feltételekkel vehető igénybe, nem uzsorakamattal, szóval ha ez a vűgyad, akkor ne emiatt hagyd ki.
Már volt szerencséd pénzügyet és számvitelt tanulni, hogy ennyire érdekel? :)
A kérdésre válaszolva, megéri a diákhitel2.
Suli olyan, hogy mehetsz vidéki egyetemre is. Ha komolyan érdekel úgy is képzed magad, s ha netalán rosszabb lenne a tanár, akkor is behozod a "lemaradásod".
Nyelv kell (min. 1-2 legyen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!