Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha nincs meg a teljes érettség...

Ha nincs meg a teljes érettségim mert van olyan tantárgy ami 1 es lett a vizsgán akkor hogy tudnék most újraérettségizni?

Figyelt kérdés
kijártam a 12 osztályt csak a vizsgán volt olyan ami egyes lett igy nem kaptam meg a bizonyitványt, a sulit ahova jártam már bezárták, mit lehet ilyenkor tenni? Keressek sulikat a neten és hivjam fel őket hátha megengedik hogy náluk újrairhassam az érettségit? Vagy mi legyen? És ez mennyibe kerülne? És még annyi hogy léteznek olyan tanfolyamok ahol felkészitenek az érettségire? Vagy inkább próbáljak felkészülni magamtól? Nagyon kellene ez az érettségi munka miatt. 22f

2015. dec. 9. 09:59
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Hát azt nem tudom, hogy ha nincs meg az érettségid valamelyik tárgyból, de javító érettségire az Oktatási Hivatalon keresztül lehet jelentkezni. Tantárgyanként középszinten 15000 ft körül, emelt szinten 26000 ft. De lehet hogy neked még ingyenes.
2015. dec. 9. 10:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Legközelebb júniusban lesz érettségi időszak, akkor tudsz csak érettségizni menni. Sajnos nem úgy működik, hogy felhívsz egy sulit, és akkor odamész, ennél egy kicsit komplikáltabb a helyzet; lehet jelentkezni iskolánál érettségire, de nem kötelesek fogadni a jelentkezésed, mivel a külsősök oldják meg, ahogy tudják, és egyébként is véges a keret. Lehet központnál is jelentkezni, ekkor valahova besorsolnak. Amennyit fizetni kell, az a mindenkori minimálbér x %-a, nagyjából annyi, amennyit az első hozzászóló írt (mivel a minimálbért nem évente növelik, az lényegében ugyanannyi). Az Oktatási Hivatal honlapján amúgy mindent megtalálsz.
2015. dec. 9. 10:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Csak azt az érettségit kell újraírnod, ami egyes lett. Ezt ingyen megteheted, mert addig ingyenes az érettségi vizsga, amíg nincs érettségi bizonyítványod.

A legkönnyebb az, ha a kormányhivatalnak jelzed az érettségi szándékodat majd. (oktatas.hu) Ők fognak beosztani egy iskolába, ahol megírhatod a vizsgát és ott beszéled majd meg a tanárral a szóbeli követelményeit is.

Középszintű érettségi vizsgára 0 tudásról január- január középtől fel lehet készülni magántanárral, persze ez tantárgytól is függ. Hogyha ez történelem vagy magyar, akkor tudok segíteni. :D

2015. dec. 9. 14:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem az Oktatási Hivatalnál kell jelentkezni, annak a honlapján csak tájékoztatás van, hanem vagy a megyei kormányhivatalban vagy egy középiskolában, de ők nem kötelesek befogadni. Az első javító ingyenes (nem bármennyi), a jelentkezéskor vidd azt a papírt (törzslapkivonat), amit kaptál az érettségin. Február 15-ig kell jelentkezni, ne hagyd az utolsó pillanatra! De nem értem, mért nem mentél el rögtön javító érettségizni a következő szezonban. Léteznek érettségire felkészítő tanfolyamok, de fizetősök.
2015. dec. 9. 17:19
 5/6 anonim ***** válasza:
71%
Az első válasz teljesen rossz, a 2. és a 3. félig. A negyedik a helyes, azon látszik, hogy hozzáértő írta.
2015. dec. 9. 19:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Miért teljesen rossz a válaszom? Oké, nem az oktatási, hanem a kormányhivatalnál kell jelentkezni. És csak azt mondtam, hogy ha már van bizonyítványa, akkor kell fizetni érte, ha viszont nincs, akkor nem tudom.

Nem értem miért kell ebbe belekötni, nem írtam hülyeséget.

2015. dec. 9. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!