Ha ott hagyom az egyetemet, és állami ösztöndíjas vagyok, akkor ki kell fizetnem az eddig képzés költségét?
Figyelt kérdés
Tehát mondjuk két évet jártam egyetemre, ha kiiratkorom akkor azt a kb 120ezer/félév költséget amit így az állam állt vissza kell fizetnem?
Ha igen, akkor is, ha egészségügyi okok miatt nem tudom folytatni?
2015. dec. 8. 15:16
1/4 anonim válasza:
Általában véve igen, vissza kell fizetni az állami ösztöndíj összegét, ha nem szerzel diplomát - ha otthagyod, akkor már értelemszerűen nem tudsz. De nem az egészet kell fizetni, csak a felét.
Vannak mentesítő körülmények. Amikor az OH határozatot készhez kapod, akkor tudsz különböző kérelmeket beadni. Az OH pedig majd legkorábban a kiiratkozást követő 1 év múlva küld ilyen határozatot, mert addig arra vár, hogy új képzést kezdj (ugyanis az 1 éven belül teljesen mentesítene a fizetés alól).
2/4 anonim válasza:
Ha 1 félévnél jártál többet valahova,akkor igen, ki kell fizetned az elhasznált féléveid költségének a felét. Azonban ha a kiiratkozás után 1 éven belül beiratkozol egy másik egyetemi szakra és azt a képzési idő másfélszeresén belül elvégzed,akkor az előző szakodon elhasznált féléveket nem kell kifizetned. Szerintem csak súlyos betegség esetén nem kell visszafizetned ilyen esetben. Amúgy meg is kérdezheted a felvi jogászt, ott szoktak ilyen kérdésekre válaszolni.
3/4 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy jelenleg nem elérhető a felvi jogász :\
2015. dec. 10. 23:26
4/4 A kérdező kommentje:
De köszi a választ egyébként!
2015. dec. 10. 23:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!