11-es vagyok, és nem túl jó tanuló. Nagyon lehetetlen úgy feltornásznom magamat, hogy majd felvegyenek egy egyetemre/fősulira?
Most fogtam föl, hogy én mégis szeretnék egyetemre menni, illetve apum is most mondta, hogy ő kifizetné. Csak attól félek, hogy már késő elkezdeni tanulni, mert már úgyis mindegy. Szerintetek is így van?
Egyébként most 2,75 az átlagom, de úgy, hogy angolból színötös vagyok, infóból 4,83, matekból viszont 1,00 3 db jeggyel... A többi tantárgyból 2-3 között vagyok, illetve én szakközépbe járok, és vannak szakmai tantárgyaim is, azt nem tudom, hogy azokból az év végi jegyet nézik-e felvételinél. Felsőfokú érettségit angolból tervezek tenni. És talán lesz egy középfokú spanyol nyelvvizsgám is (ez 30 pont, ha jól tudom).
Köszi a válaszokat.
#1: Igen, emeltre gondoltam, nem felsőfokúra... hülye vagyok, most összekevertem, pedig amúgy tudom a különbséget.
#2, 5: Azért ilyenek a jegyeim, mert eddig nem foglalkoztam vele, nem érdekelt. Hülye voltam, nem tanultam, mert úgy voltam vele, hogy minek. De most rájöttem, hogy "minek". Csak abban nem vagyok biztos, hogy időben jöttem-e rá.
#3: Matekból biztos, hogy nem leszek négyes, de még hármas se. Viszont bukni nem terveztem, így a kettest mindenképpen megszerzem, és nem mondom, hogy büszke leszek rá, de beérem majd azzal is. Arra a szakra, ahova én szeretnék menni, tudtommal nem kell matek. Viszont a többit azt megpróbálom kijavítani, meg majd az érettségire is tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!