Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy lehet ezt megoldani...

Hogy lehet ezt megoldani (Neptunról kb. minden)?

Figyelt kérdés

Idén jelentkezem egyetemre. Már hallottam a neptun hírét. Mármint, hogy mindig kidobál, ha tantárgy felvételről van szó, meg nagyon oda kell figyelni, emellett gyorsnak lenni, vagy lőttek az egész félévednek/évednek.

Bejárós leszek, szóval nekem fontos, hogy maximum 2 óránál több 1-1 óra közt ne legyen. Ugye a legfontosabb az lenne, hogy egymás után jöjjenek és ne legyen köztük hatalmas idő. Mert 2 óra pont arra elég, hogy haza menjek, meg vissza jöjjek. 4 meg arra, hogy haza menjek, egyek, szusszanjak egy nagyon rövidet, majd vissza. Este meg nagyon későn érnék haza.

A busszal nincs igazán probléma, mivel kb. 20-30 percenként közlekedik este 9-ig, 10-ig.

Nézegettem az egyetem honlapján, most odajárós diákok órarendjét. (Pont az általam tervezett szakét)

3 csoportra volt bontva az egész "osztály".

Ebből az elsőnek úgy ahogy olyan órarendje volt ami nekem megfelelt, de a 3-iké egyenesen botrányos volt. Rengeteg idő volt 1-2 tantárgy közt, és minden nap mentek. Miközben az első csoportnak meg pénteken nem is volt suli. A csütörtöki is 2 tantárgy volt, a hétfő-szerda volt ilyen egymás után jött azonnal minden.

Szóval, ahogy hallottam, ez az alapján, megy-hogy ki milyen gyorsan veszi fel az órákat.

Én mint kezdő, hogy tudom megoldani azt, hogy gyors legyek és hasonló órarendet kapjak? S csoportokba a bejelentkezés alapján sorol?

Leírnátok a tapasztalataitokat, véleményeteket, tanácsaitokat?

2015. dec. 4. 14:52
 1/8 anonim ***** válasza:
56%

Fontos lenne tudni, hogy melyik egyetemről van szó. 2 alapeset van:

- Kicsi egyetem, viszonylag kevés hallgatóval: ilyenkor előre leosztják az órarendeket, hogy kinek hogyan lesz, nincs variálási lehetőség.

- Nagy egyetem, megnyitják az órajelentkezést, aztán mindenki felveszi ahogy tudja/akarja.

Kicsi egyetem esetében nincs min aggódnod, nem rajtad múlik, viszont ha lesz is lyuk benne, akkor az valószínűleg (jobb helyeken) dél körül van, tehát lesz legalább egy nyugodt másfél órád elmenni ebédelni vagy szusszanni egyet, ráadásul valószínűleg lesz egy rakás szintén bejárós szaktársad, akikkel ez egy remek lehetőség megismerkedni.

Nagy egyetemnél meg gyorsnak kell lenni... de ha nem is sikerül jól, akkor nyugi, van lehetőséged egyetemtől függően tárgyfelvétel után még hetekig cserélgetni az óráidat másokkal.

Amúgy a Neptunnak valójában semmi baja nincs, semmivel sincs benne több hiba mint bármelyik másik hasonlóan komplex rendszernél, az hogy nem raknak alá akkora szervergépet, ami elbírja azt, hogy egyszerre akár több tízezren is próbálnak bejutni és változtatgatni dolgokat. A szervert meg (gondolom) az iskola rakja alá, szóval őket kéne fikázni ilyen esetben. (Mondjuk azt megjegyzem, hogy én sem raknék egy olyan rendszer alá nagyobb szervert, amiben az év 99,999%-ában nincsenek többen 100-nál.)

2015. dec. 4. 16:55
 2/8 A kérdező kommentje:

Nagy egyetemről van szó. Debreceni. :)

Ettől tartok, hogy "majd ahogy sikerül". Nem akarok olyan órarendet, ami max akkor jó ha ott lakom, vagy kolis vagyok. :)

Csak ugye nem vagyok képben. Mit-hogy kell majd, hogy gyors legyek, és számomra a legjobb legyen.

2015. dec. 4. 17:22
 3/8 anonim ***** válasza:
OFFolok, bocsi, de muszáj ide írnom, hogy lássam, ha válasz jön... Ez engem is érdekelne :) (BME-GTK)
2015. dec. 6. 23:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Na hát akkor:

- Neptun nyitás előtt már egy órával bejelentkezni és nem hagyni hogy kilépjen.

- Minél több géppel és böngészővel belépni. Egy böngészővel csak egyszer lehet bent lenni, de ha van 3 a gépeden, akkor mindhárommal be tudsz lépni. Ha 2 gépen nyomod, akkor ugye ez még több, de szerintem bőven elég az ha 2 vagy max 3 böngészőből belépsz. Ez azért jó, mert sokszor van olyan, hogy amikor megnyit a Neptun, akkor a bent lévők x részét ledobja, mert nem bírja a szerver hirtelen... legalábbis gondolom ezért. És lehet, hogy egyik bejelentkezésedből kidob, de akkor még mindig ott a másik.

- Ha nem is dob ki, akkor is a nyitás utáni percekben olyan, hogy rányomsz, hogy felveszel egy tárgyat, akkor is percekig homokórázik és te nem tudsz semmit csinálni. Na de ha többször vagy bejelentkezve, akkor ugye a többi bejelentkezésed működik, ott még tudsz felvenni tárgyakat.

2015. dec. 7. 12:40
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi, ez egy nagyon jó taktika.

S a felvéltelnél pl. legyen x tantárgy.

X tantárgyból 3 is van, mind más tanárral, vagy csak 1 X nevű van, és azt veszem fel. S utána majd a rendszer beoszt, hogy kihez kerülök?

2015. dec. 7. 17:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Ki van írva minden tantárgy. Tárgyon belül meg általában van (legalábbis nálunk) előadás és gyakorlat. Egy előadás több száz fős és általában tárgyanként csak egy időpont van. Gyakorlatból több időpont van, a tárgyat hallgatók létszámáról függően akár több tucat is. Aztán ezen kívül lehet még más is. De az alapeset, hogy fel kell venned egy előadást és egy gyakorlatot minden tárgyhoz. De ezt el fogják mondani majd ott is, nem kell parázni.

Viszont ebben az esetben amit írtál, nekem nem úgy tűnik, hogy ott így lenne. "Nézegettem az egyetem honlapján, most odajárós diákok órarendjét. (Pont az általam tervezett szakét)

3 csoportra volt bontva az egész "osztály". "

Van ahol a gólyák előre összerakott órarendet kapnak és ez nekem nagyon olyannak tűnik. A "mindenki úgy veszi fel ahogy akarja" rendszerben nincs csoportoknak közös órarendje, szerintem nekem most nincs olyan szaktársam, akivel teljesen megegyezne az órarendem.

2015. dec. 7. 18:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy mindez mikor zajlik?

Rögtön első nap már foglalni is kell az órákat, vagy ...?? :)

2015. dec. 7. 19:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Előtte. Egyetem függő mennyivel, de tuti előtte.
2015. dec. 7. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!