Milyen iskola az ahol a tanulók zöme a tantárgyak zöméből bukásra áll vagy értékelhetetlen a hiányzások miatt?
Új suliban vagyok (gimnázium) szeptembertől. Kiderült itt (is?) az a szokás hogy félév év vége előtt kb 1 hónappal értesítik a szülőt ha a gyerek valamely tárgyból bukásra áll.
Az osztályszintű összesítések kikerülnek az adott osztály faliújságjára.
És csak nézek! Hát az én osztályomból 30-as létszám, ebből 20-an a tantárgyak zöméből bukásra állnak. Többen vannak akik értékelhetetlenek mert annyit hiányoznak hogy semmilyen jegyük sincs. Vannak akiket még év eleje óta 1x se láttam, nem is kevesen.
Végigjártam az osztályokat és végigpörgettem a névsorokat. Máshol is kb ez a helyzet.
Minden túlzás nélkül el lehet mondani hogy az iskola tanulóinak zöme a tárgyak zöméből (nem 1-2 tárgyból) bukásra áll, vagy ami még szánalmasabb értékelhetetlen.
Már azt tervezem hogy félévig maradok aztán dobbantok ebből a söpredék-képzőből.
Nem értem. Úgy tudom a jogsazbályok szeritn adott hiányzás felett ha igazolt ha iglan a jogviszony megszűnik. 250 óra talán? Vagy 320?
Ha napi átlag 6 órával számolunk és adott diákot még idén nem láttam, akkor az az mostanra dec elejére hány órát halmozott fel?
20 nap/hó* 3 *6 = legalább 360 óra.
És ugye mindegy hogy igazolja vagy nem, ilyen számnál már mindegy. De akkor mit keres még a névsorban?
Tankötelezettség? De meddig? 16 éves korig.
Az osztálytársaim (11. oszt) közül jó néhány máe 20-on felül van, de tudok 9-es 22 évesről is itt.
Ezeket mivel tanköt felül vannak simán ki lehetne vágni.
Ha nem akar tanulni (és ilyen eredményekkel és hiányzásokkal nem mondhatja hogy akar...) akkor röptetés.
Csak hát akkor az iskola tanulóinak fele sztem repülne.
Az iskola meg bezárna. Mondjuk nem lenne kár érte, ilyen helyen kár a villanyt égetni. Itt úgyis olyan sötétség van amit semmilyen lámpa nem oszlat el.
Nem. Egy költözés és munka miatt azonnal váltás volt és azonnal kellett valami egy feltétellel: közel legyen a lakhelyhez. Ez volt az.
De mint írtam dobbantok is hamar.
Ezt viszont meg akarom kérdezni még:
Ilyen helyre jó, motivált tanárok nem mennek el dolgozni, tehát marad abból is a legalja
Vagyis ha olyan tanárok vannak itt akikről már tudom hogy évek óta nem egy nem kettő 10 éve meghaladóan itt van és ez a suli mindig is egy pöcegödör volt, sőt állítólag régebben még a mostaninál is nagyobb retek volt (még tornaterme se volt már van legalább)-szóval akkor mit gondoljak ezen évek óta itt levő totál fásult életunt kiégett tanárokról?
Hogy ezek is egy rakás sarok mint az iskola maga és csak azért vannak még itt mert máshova nem kellenek?
Mert az hogy szeretnének itt lenni na az kizárt.
Csak rá kell nézni a pofájukra. Persze mit is szeretnének. Ezt a csomó dakotát ami itt van?
Ezt a béka seggel mínusz 1 km lefelé színvonalat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!