Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanulás miatti dühkitörések?...

Tanulás miatti dühkitörések? 13 éves lányom

Figyelt kérdés
Igazából mi is a dükitörés? Van mikor órák óta tanul megpróbálja felmondani de nem sikerül neki. Sokat tanul,valmibe gyengébb valamiben kifejezetten jobb az átlagnál. De ha egy fizikát,kémiát vagy történelmet kell tanulni akkor már minden baja van. Tanulja elkezd sírni egyre jobban és jobban. És mondja,hogy ő nem fog iskolába menni mert,hogy ilyen nincs,hogy nincs idő tanulni nagyobb dolgozatokra mert napont 3-4 dolgozatot írnak. Multkor az volt,hogy este tanult valamennyire felmondta de nem tudott egy két oldalt sírva elment,hogy márpedig ő nem fog iskolába menni. Reggel 5 órakkor felket,hogy tanuljon tanult egy 30-40 percet és 7 óráig folyamatosan sírt,hogy nem akar rossz jegyet kapni. Bezárta a szoba ajtót és sírt. Próbálta elfolytani de nem sikerült neki. Mit csináljak? Miért van ez?

2015. nov. 30. 22:52
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem görcsöl rá semmire. Azt mondja szimplán nem akar rossz jegyet kapni. És,hogy később felvegyék egy jobb iskolába/egyetemre.
2015. dec. 1. 22:14
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Bocs! De ezek nem magától jönnek! Ezeket valaki a "szájába" adja! Felesleges megfelelési kényszer.
2015. dec. 1. 22:23
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, hát mondjuk 13 évesen talán még nem, de kíméletlenül sok a tananyag, és a szabadidő meg túl kevés, így regenálódni sincs ideje, és megtanulni sem az anyagot; érthető, hogyha ideges, feszült azért mert nem sikerül megtanulnia szerintem. Hát meg ő szerintem ilyen maximalista vagy mi, és mindig tökéletességre törekszik, és zavarja és kiborítja és frusztrálja, hogy nincs ideje tökéletesre megtanulni, mert annyi minden van. Vannak olyanok is, akik meg egyből mindent órán meg tudnak jegyezni, olyan szivacshoz hasonlóan mindent magukba tudnak szívni egyből, és van aki meg hiába tanulna, nem megy neki tökéletesen, pláne, ha nincs is elég idő. Szegénykém:S:S Mert volt pl olyan középiskolában egy csaj volt és kérdezte róla valaki hogy amúgy van-e neki pasija, hogy egyáltalán lenne-e ideje rá, mert hogyan lehetséges ez, hogy annyi minden van, és mégis tiszta kitűnő, akkor valszeg éjt nappallá téve magolhat, de még úgyis baromi durva, szerintem nagyon kemény ez.
2015. dec. 1. 22:43
 14/15 anonim ***** válasza:
Az gondolom még neked is világos, hogy 13 évesen nem fogja tudni felmérni, hogy mi az a teljesítménykényszer... neki te az anyja vagy, akinek meg akar felelni. Nagyon sürgősen változtass a kommunikációdon, és ne told rá a felelősséget a gyerekre. Ő nem akar... hát persze. Szerinted mitől lett ilyen? Magától? Francokat, belenevelted.
2015. dec. 2. 19:45
 15/15 anonim válasza:
Van olyan hogy maximalista.Nem mindenért a szülőt kell okolni hogy elvalárja az 5.Van hogy a gyerek akar kitünő lenni és igen is van hogy egy nap 3-4 dolgozat.Nekem is volt hogy egy nap 7 órám volt abból 4 dolgozat.Tudom hogy nem mostani kérdés de ezt le kellet írnom
2016. aug. 19. 04:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!