Első féléves vagyok Egyetemen. A 8 tárgyamból 1-et sikerül megcsinálnom ebben a félévben. Következő félévre fognak engedni passziválni?
Az állami támogatáshoz kell félévi 18 kredit kell és két félévente kérik számon. Hogy mennyire lesz neked most hirtelen 32 kredited második félévben... Meg van még egy olyan szabály külön nálunk, hogy 4 félév/55 kredit ha nem akarod hogy eltanácsoljanak.
Én a helyedben azt csinálnám, hogy minden szart felvennék második félévben és közben újra jelentkeznék februárban. Ami sikerült, azt elfogadtatod ami meg nem az egyébként is fel kéne venni. Csinálhatsz közben egy nyelvvizsgát.
A passziváltatás hülyeség, akkor inkább dolgozz aktív félévesként. Az a pénz ami igy pluszban van + nincs TB fizetési kötelezettséged (7*6 ezer) + nem vehetsz diák bérletet (7*6 ezer minimum ha Pesten belül laksz, ha vidéken akkor a 90%os helyett is teljeset kell venned).
Összességében szerintem pont többe kerül, mint mondjuk majd kifizetni egy félévet, ha szükséged lenne rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!