Valaki jár itt ELTE japán szakára?
Aki igen az tudna mesélni róla?
-mennyit kell tanulni?
-mik kellenek?
-előny a középfokú japán nyelvvizsga?
-tanárok kedvesek?
-zh-k milyenek?
Előre is köszi!:)
Szia! Másodéves japános vagyok.
Az első évben annyira nem vészes az anyag, a Genki nevű tankönyvből tanulunk. Ha van már nyelvvizsgád, gondolom ismerős. A második évben azért már beindulnak a dolgok, vannak beadandók, olvasni kell, e-maileket tanulni, mellette nyelvtani feladatok és a kanjik.
Az előzetes nyelvtudás sosem hátrány :D Van lehetőség elsőévesként a másodévesek órájára járni (persze ettől még el kell végezni az elsőévesekét is), ennek pontos részleteit a tanárokkal kell megbeszélni, sajnos én nem tudok róla sokat.
A tanárok kedvesek, ha a nyelvi tanárokra gondolsz. Ketten vannak, Ono-sensei és Uchikawa-sensei. Ono-sensei beszélni nem tud magyarul, csak érti a nyelvünket, úgyhogy először angolul, majd később japánul tartja az órákat. Uchikawa-sensei magyar szakon végzett, úgyhogy jól tud magyarul. Természetesen az ő órái is később nagyrészt japánul vannak.
A zh-k nem voltak eddig vészesek, a legutolsót leszámítva. Ha valaki egész félévben tanulgat, akkor valószínűleg nem fog neki rosszul sikerülni.
(tudom, hogy viszonylag kései a válasz, de ha esetleg van valami kérdésed, privátban írj nyugodtan!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!