Milyen a debreceni TTK kollégiuma?
Először is, ha egy ilyen mondatot nem tudsz normálisan megfogalmazni és leírni, akkor lehet nem ez a te szakod.
A kezdeti kukacoskodás után pedig kérlek írd le, hogy melyik kollégiumra gondoltál, mivel nincs ttk only kolesz, bár szerintem a Kossuth kolira gondoltál.
A Kossuth I-II amúgy egészen jó kolik(szerintem második legjobb), 2 ágyas szobákkal(elsőévesként nem kaphatsz 1 ágyast), minden szobához külön tartozik zuhanyzó, wc, mosdó. Ezenfelül netelérhetőség is van a szobákban és egy hűtő is.
A Kossuth III. már más tészta, nem éri el az előző kettő szintjét. Az első legfontosabb difi, hogy 2x2 vagy 2x3 ágyas szobákról beszélünk, amik úgy néznek ki, hogy két szoba előtt van egy közös előtér. Itt helyezkedik el a mosdó és wc, egy hűtő, egy ruhafogas ás pár beépített szekrény. A szobák elmennek, a 3 ágyasok nem rosszak, de a 2 ágyasok kegyetlen kicsik.
Ezek a kolik azért jók, mert a főépület mellett vannak, tehát a Bem tér(itt a fizika intézet és az atomki, matek kivételével minden itt van tartva) az egyes villamossal kb 10 perc alatt elérhető.
A másik kedvelt fizikás/villmérnök koli a Tisza István. Igazából ez a tökéletes példa arra, hogy aludni meg tanulni jó, de sokat nem kell tőle várni(szintenként van közös fürdő). Előnye, hogy olcsó és átvágva kb 4-5 perc gyalog a bemtől.
Az utolsó megemlíthető pedig a Campus Hotel. Jelenleg én is itt lakom, koli szinten talán a legjobb(most Kossuth I-II ellenében még lehetne vitázni). Itt is szobánként közös zuhanyzó, wc, zuhany stb. A szobák felében saját konyha is van(szvsz ez csak plusz gond), de közös konyha is elég sok van szintenként.
A Bem gyalog kb 15 perc, a főépület 20. A tömegközlekedés viszont nincs jól megoldva, de szerintem ez nem nagy gond.
Van rá esélyed bőven, a koliknál az elsősöket előnyben részesítik. Ezenfelül többet is be tudsz majd jelölni.
Amúgy, ha kérdésed van a szakkal kapcsolatban, azokra is szívesen válaszolok itt vagy privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!