A szfvári Tóparti Művészeti Szakközépben grafika szakon milyen átlagosan a tanulók órarendje? Megéri oda menni rajzra? Jók a tanárok?
Figyelt kérdés
Székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola2015. nov. 15. 14:36
1/2 anonim válasza:
Lehet, hogy elcsúsztam a válasszal, de az órarendjük kemény. Mivel ez egy gimnázium, ezért a szakközépben is a gimis tanárok tanítanak és kb ugyanazokat kérik számon,amit tőlünk a gimisektől. Átlagban 7-8 órájuk van, nagyon sok és kemény, de szerintem remek művészeti tanárok vannak és reneteg művészettel kapcsolatos órájuk van, gyakran csinálnak a műveikből kiállítást, szivacsból építenek meg egy csomó jó dolgot csinálnak. Megéri rajzra jönnöd, ha elég kitartó vagy. Az itteni képzéssel szinte garantáltan eltudsz helyezkedni a jövőben.
2/2 anonim válasza:
Idén végzek grafikán. Kilencediktől tizenegyedikig heti kétszer volt 8 óránk (de az úgy hogy nyolcból 6 rajz, vagy 7 grafika), a közismeretis tantárgyaink a másik három napra voltak elosztva, így mivel bele kell férnie a gimnáziumi tananyagnak az órarendünkben így akkor is 7 óránk volt. Tizenkettedikben 3x8, 1x7 és 1x6 óránk volt. Tizenkettedikben érettségiztünk 4,01 átlaga lett az osztálynak, ami szerintem nem olyan rossz. Szóval rendesen megtanuljuk az anyagot és felvételihetünk nyugodtan olyan helyre is ami civil pálya, nem pedig művészeti. Tizenkettedik után lehet választani h elmész, vagy maradsz 13.-ra, mert ugye az OKJ-s bizonyítványt csak akkor kapod meg, ha maradsz, illetve 13. év végén kell vizsgázni. Nekünk most így 13.-ban négyszer van 8 óránk, de ebből a a 32 órából 10rajz, 14 szakmai, emellett van művészet történetünk, gazdasági és jogi ismeretek, angol, élet és pályakezdés, tesi óránk. Nagy öröm, hogy egyszer van 5 óránk, valamint egyik nap csak délre megyünk, de estig ott vagyunk, ami mondjuk néha elég fárasztó. Az osztályunk egy rajztanár kivételével már kipróbált mindenkit :D Van 1 vagy 2 akit kicsit gyengébb, de akiket tanított azoknak attól függetlenül jó rajzai vannak. Nem is vesszük észre, de mindenki óriásit fejlődött 5 év alatt. Egyébként én a szakmai részt fontosabbnak tartom mint a rajzot, de a szakmai tanárok szerintem értik a dolgukat. Közismeretis tanárokból általában nem a legjobbakat kapjuk, mondjuk a magyar tanárunk nagyon jó volt és a matekot is bírtam (többiek annyira nem). Ami talán hátrány a művészetiben, hogy kevés óraszámban van nyelvoktatás, vagyis hát angol és nem is fektetnek rá akkora hangsúlyt. Ennek ellenére nyugi több embernek sikerült már nyelv vizsgázni. Bármi kérdésed van szívesen válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!