Felvételinél kapok többletpontot azért, ha apukámnak csak 8 általánosa van?
Én viszont úgy gondolom, hogy jogos a kérdés.
Ugyanis hátrányos helyzetre való tekintettel kaphat a jelentkező többletpontot. Kérdés tehát, hogy a 8 általánossal rendelkező szülő esetében hátrányos helyzetűnek tekinthető-e a jelentkező.
A jogszabály alapján:
67/A. (1) Hátrányos helyzetű az a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek és nagykorúvá vált gyermek, aki esetében az alábbi körülmények közül egy fennáll:
a) a szülő vagy a családbafogadó gyám alacsony iskolai végzettsége, ha a gyermeket együtt nevelő mindkét szülőről, a gyermeket egyedül nevelő szülőről vagy a családbafogadó gyámról - önkéntes nyilatkozata alapján - megállapítható, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylésekor legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik
stb.
Ebből én azt olvasom ki, hogy ha a két szülő együtt neveli, és mindkettőnek max. 8 általánosa van, vagy egy szülő egyedül neveli, és neki van 8. általánosa, akkor hátrányos helyzetűnek minősül.
Én csak a jogszabályból olvastam ki, aki jártasabb nálam a pontszámításban, örülnék, ha megírná a véleményét.
"akkor hátrányos helyzetűnek minősül"
Ha rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult (az jövedelemfüggő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!