Lenne esélyem bekerülni a Budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium francia-magyar két tannyelvű szakára?
Most vagyok nyolcadikos és még nem igazán tudom, hogy milyen iskolába szeretnék menni továbbtanulni. Jelenleg, az az iskola ami a legjobban tetszik, az a Kölcsey. A 7. év végi átlagom kereken négyes lett. A francia-magyar két tannyelvű szakot néztem ki. Tudom, ez a legerősebb tagozat, de ha az írásbelit kb. 75+ pontosra megírnám, a szóbelin pedig 45 vagy több pontot elérnék, lenne esélyem arra, hogy felvegyenek?
Köszönöm előre is a válaszokat!:)
Én is felvételizek oda :D
szentem ha meghúzod a félév maradék részét akkor igen
Szia,
szerintem eléggé két esélyes de ha mindent beleadsz akkor sikerülhet. Viszont nem árt ha megjelölsz egy másik tagozatot is ami még tetszik, ha nem pont a tagozat hanem az iskola a fő cél. És ami még fontos: francia-magyar tagozaton NINCS szóbeli, de a többin van.
Szia!
Én a Kölcseybe járok, és mindenképp csak ajánlani tudom. Szerintem simán be tudsz jutni, ha belehúzol :)
VISZONT mindenképp gondold át, hogy tényleg kéttanra akarsz-e jönni, mert egyáltalán nem egyszerű. Napi 2-3 óra tanulásra és arra, hogy minden egyéb elfoglaltságot (sport, zene stb.) sokszor hanyagolnod kell számíts. DE maximálisan megéri és a tanárok is nagyszerűek.
Szia! :)
Én is a kéttanra járok és nehéz de nagyon megéri! A tanárok nagy része normális, de az tény, hogy sokszor én is 3-4 órát tanulok, viszont megéri, mert most kezdtem és már jól megy a francia. Ezen a tagozaton tényleg megtanulod a nyelvet, igaz a 0. év durva de nagyon jó! Én csak ajánlani tudom. :)
En kicsit elszurtam a felvetelit, meg ahol irtam nagyon szemtul javitottak. 69 volt az irasbelim. Ugy en kettannyelvure nem szobeliztem. De viszont 5-8. osztalyig teljesen kituno voltam. Igy felvettek. De meg ennel kevesebb ponttal sztem meg be lehet jutni.
De ugazabol nagyon valtozoak a ponthatarok. Egyik evben sem ugyanaz. Szval en azt modnom, ird meg a felvetelit a legjobb tudasod szerint, a bizit huzd meg ebben a felevben ( a masodik felevben, ne szabad azt csinalni hogy akkor most mar nem tanulok, mert ugy is felvettek. Nem. A felvett gimnaziumod igazgatoja ha szornyen elrontottad a masodik felevet, donthet ugy, hogy azt mondja, hogy bocsi, de mi nem ilyen bizonyitvannyal vettuk fol. ) es a szobelit is csak ugyesen :).
De a magyar szobelu nem szokott veszes lenni. Legalabbis ahol en voltam ott nem volt az.
Sok sikert a felvetelihez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!