Szerintetek egy Szakközép iskola vagy egy Gimnázium éri meg jobban?
#3 A szakközép már régen nem ad szakmát, azt az érettségi utáni 1-2-3 éves szakképzésen lehet megszerezni. Ahová amúgy el lehet menni gimnáziumi érettségi után is.
Erősség (már ha ez szempont) tekintetében nem mérvadó az általános vélemény, vannak nagyon erős szakközepek, és gyenge gimnáziomok is.
A gimnázium csak egy általános, közismereti képzést ad, a szakközépben viszont típusától függően szakmai tárgyakkal is foglalkoztok. Szakmát a négy év után nem kapsz, de a szaktárgyakkal elsajátított tudás jól jöhet a későbbiekben, ha maradsz azon a területen. Csakhogy ezek az általános ismeretek rovására mennek, vagyis ha továbbmennél a fölsőoktatásba, a lehetőségeid valamelyest szűkebbek, mint a gimnáziumi társaidnak: én közgazdasági szakközépben érettségiztem, a természettudományos szakok és az orvosi szakok így gyakorlatilag elérhetetlenek lettek számomra (nem mintha akartam volna bármelyiket :D).
Köszönöm a válaszokat.
Tovább akarok tanulni csak mivel nem a "leggazdagabb" családba vagyok hanem közép kategóriásba így a lehetőségeim végesek.
A szakközépen azért gondolkodok jobban mert ha bármi lenne ott lenne egy szakmám, de egyre több helyről hallottam, hogy ha szakközépbe megyek semmire sem megyek felső oktatásba.
Ha szakközépbe megyek akkor nálam az OKJ-s képzés egyértelmű.
De én is inkább szakközép párti vagyok csak rengetegen mondták nekem ezt a dolgot és megbizonytalanodtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!