Debreceni ADY-sok! Milyen az iskola? Érdemes e a dráma tagozatra jelentkezni? Mennyire számítanak az érdemjegyek?
ha ennyire nem megy neked ez az egyszerű felvételi eljárás megértése,akkor inkább javasolnék egy gyengébb iskolát!
egyébként nem rossz az iskola,de magával a drámás dologgal nem sokat fogsz elérni,nem árt ha van B terved,hogy mit csinálsz gimi után!
a bejutáshoz: értelem szerűen van szóbeli részem vitt pontok, és a két felvételi teszt.. a pontokat pedig a jelentkezők pontjai határozzák meg.
én ugyan nem az Adyba jártam, de ha oda mentem volna biztosan a kéttant választom.az a leghasznosabb szerintem.
amúgy nyilván vannak szterotípiák,hogy a drámások drogoznak meg ilyenek.. hát biztos van benne igazság, de alapvetően egy jó hangulatú iskola
A drámások tényleg drogoznak kb. az osztályok fele...
A felvételihez pedig nem árt a protekció.........
A 7. év végi és 8.félévi jegy számít de az írásbeli felvételi jobban....
és a tantárgyak: irodalom, nyelvtan, matek, nyelv, töri + egy szabadon választott természtettud. tantárgy
még valami:
az hogy milyen átlagtól vesznek fel, attól függ hogy a többi tanuló milyen jegyeket visz és milyen felvételit ír, illetve hányan kerülnek be kerülő úton....
Én Drámán vagyok. Az hogy kid hogyan károsítja magát az egyéni probléma, és nem szak függő.Nagyon magas a szóbelin elérhető max pont, azért hogy ne jegy és írásbeli alapján dőljön el a sorrend
Matek írásbeli+ magyar írásbeli amit kétszer számítanak bele+hozott pont a jegyekből adódóan+ szóbeli.Megpróbálni érdemes, de hatalmas a túljelentkezés.Engem személy szerintem negyedikként vettek fel úgy hogy semmi színpadi múltam sem volt, csak pár iskolai ünnepség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!