Van rá mód, hogy angol célnyelven érettségizzek?
Leginkább töriből szeretnék angol nyelven érettségizni. Sajnos angolul jobb a szövegértésem, mint magyarul és az a nyelv mindig közelebb állt hozzám, viszont már végzős vagyok gimiben, nem sokára érettségi. A felkészüléssel nem lenne gondom. Sajnos a szüleim nem engedték, hogy kéttannyelvű suliba járjak, mert a megyénkben nincs.
Próbálok sokat olvasni meg ilyesmi, hogy fejlődjön a szövegértésem. Egyébként az anyanyelvem magyar, de 4. Osztályos koromig Angliában laktunk.
"Egy adott vizsgatárgyból idegen nyelven érettségi vizsgát csak a két tanítási nyelvű, vagy a nemzetiségi nyelvű oktatást folytató intézmények tanulói tehetnek. Az érettségi vizsga vizsgakövetelményei célnyelven ugyanazok, mint magyar nyelven, és a felsőoktatási felvételi eljárás során ugyanúgy számolják az egyes vizsgatárgyakból célnyelven tett vizsgák esetében a szerzett pontokat, mint a magyar nyelvűek esetén."
Forrás: oktatas.hu (Oktatási Hivatal)
Köszi, ezt olvastam.
Valami tippet gondoltam vagy tanácsra.
Ha olvastad, akkor miért tetted fel a kérdést? Azt várod, hogy valaki majd elárul egy varázsigét, amitől terád másik jogszabály vonatkozik?
A 4. osztálytól az érettségiig tökéletesen meg lehet tanulni magyarul ilyen körülmények között, erre fektesd a súlyt. Ez a legjobb tanács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!