Tudnátok segíteni, Szent István gimisek?
Ezt október 15-e körülig nyilvánosságra hozzák, addig sajnos várni kell.
Amúgy nekem sok ismerősöm szóbelizett az Istvánban, magyarból és matekból van szóbeli. Magyarból szöveg/verselemzés, matekból feladat, nehezebbek, és le kell vezetni, hogy hogy jutottál az eredményre.
A nyílt nap október vége, november eleje-közepe-vége szokott lenni :)
Arra emlékszem a szóbeliből, hogy három „állomás” volt. Először a matekhoz kellett menni, ahol kaptál 2 feladatatot megoldani, aztán el kellett mondani, hogy hogy jött ki. A következő a magyar volt, erre élesen emlékszem, mert az irodalomtanárom volt a vizsgáztató (értsd: akitől 7. első félévében féltem :D ), ott szövegelemzés volt nekünk. Azután a leendő osztályfőnökkel kell beszélgetni, hogy miért jössz ide, mi szeretnél lenni, ilyesmi. Szóval ha majd mész, szedd össze a gondolataidat előtte ebben a témában. :)
Nem tudom, hányosztályosba mész és milyen tagozatra, valószínűleg ettől függően változnak a követelmények, de semmiképp se parázd túl. :) Jó a suli, jópofa közösség, vicces programok és hát a tanárok... változóak, de összképben pozitív benyomásom van róluk. Tanulni persze kell, de ha nincs benned a feltett szándék, hogy kitűnőnek kell lenned (mint egyik barátnőmnek), akkor be lehhet állítani egy egészséges hobbi-tanulás mérleget. :)
16/L/istvános
köszönöm a válaszaitokat! :-) Sokat segítettetek :3
Amúgy a természettudományira szeretnék menni.
És lenne még egy kérdésem: A nyelvet (angol, német) emelt szinten is tanítják? Vagy vagy olyan, hogy többet foglalkoznak a nyelvvel vagy csak minimálisan, alap szinten? És miből biztosít az iskola emelt szintű érettségit?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Hatosztályos érdekel akkor? :)
Szerintem mindenből van emelt szintű érettségire felkészítés, a második nyelvből nem biztos.
Szerintem nincs emelve a nyelv, szóval abból nem igazán lehetne emeltet tenni.. :/
Az angol úgy működik, hogy a két osztályt összevonják, és képességek alapján 4 csoportra osztják, bár igazából így 4 év után szinte kiegyenlítődtek a csoportok.
A második idegen nyelvnél is a két osztályt osztják négybe, de te választod ki, hogy mit szeretnél, bár nem minden évben indul minden nyelv. Nálunk pl. nem indult francia, de indult olasz, spanyol, kezdő- és haladó német. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!