Most akkor hogy is van ez a második szakmával?
26 éves vagyok, van már egy diplomám. Viszont most a csapból is ez folyik, hogy a második szakma ingyenes. Viszont sehol sem találok konkrétumokat. Az egyik iskola azt írja, hogy nem gáz a diploma, és az sem, ha felnőttoktatásban csinálja az ember, nincs korhatári megkötés.
Viszont én jelentkeztem most egy OKJ-re (sportedzői) és nekem azt mondták, hogy mivel elmúltam 25 ezért csak felnőttoktatásba mehetek estin, és a képzési díj kb 120 ezer Ft lenne.
Most akkor mi az igazság? Le akarnak húzni? Vagy nem minden szakma ingyenes?
Igen, minden első-második szakma ingyenes, de csak ISKOLARENDSZERŰ képzésben. Azaz tanfolyamiban nem.
(A kérdéshez nem tartozik szorosan, de a diploma nem számít szakmának, tehát még két szakmát szerezhetsz ingyen).
Szóval neked iskolarendszerű felnőttoktatás kell.
Az ingyenességet magáncégek meg tudják variálni azzal, hogy tandíj ugyan nincs, de van "adminisztrációs költség", "vizsgafelkészítési díj", kutyafüle.
A sportedző iskolarendszerben 2 év: [link]
Ha esti tagozaton csak heti 2 nap lenne, akkor sincs arra mód, hogy valaki minden nap járjon, és hamarabb végezzen. Erre csak tanfolyami oktatásban van lehetőség, ami viszont fizetős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!