Hány ponttal jutnék be ezekbe a gimnáziumokba?
200-hoz legyen közel.
Tanulmányi eredményeidnek 5-ösnek kell lenni/matek,magyar,töri,nyelvből biztos kell az 5 ,még nem tudom milyen tárgyak kellenek már régebben felvételiztem/ ,mert nagy a túljelentkezés és csak a legjobbak kerülnek be.
Gyakorolj sokat a felvételire ,elsősorban írásbeli ,aztán az addigi pontjaid alapján hívnak be szóbelire.
Én tavaly felvételiztem az E5vösbe (most vagyok ott gólya) az effes humán tagozatra. 87 pontot írtam (45 matek, 42 magyar) 48 pontot vittem (volt 1-1 négyesem 7.-ben és 8.-ban) a szóbelim pedig olyan 47-48 pont között volt. És, mint olvashattad, ennyi elég volt :)
Még annyi, hogy ezeknél a suliknál azért kell a minimum 85-90 pontos írásbeli (évtől is függ), szóval arra hajts rá nagyon. Ha van még kérdésed, nyugodtan írj. :)
A Radnótiba nem mehetsz nyolcadik után sajnos... Ott csak nyolcosztályos és hatosztályos gimnáziumi részleg van.
A Fazekasba furcsamód könnyebb bejutni (nem könnyű!), mint az Eötvösbe. 77 pontos központival + max. jegyekkel behívtak volna humánra, ha megjelöltem volna. Természettudományosra több kellett.
Az Apáczaiba is behívtak volna, de azt sem jelöltem meg. Természettudományos szakra, meg a reálosabbra itt is több kellett, humánra kevesebb.
Eötvösbe a humánra 79 pontos központi + max. hozott pont kellett, hogy behívjanak szóbelizni (!), és aki maxosat szóbelizett, éppen kicsúszott a rangsorból, nem került be. Természetesre, reálra és nyelvire több kellett (kivétel a haladó németesre). Itt nagyon hülyén számolják a pontokat, humánra a magyar központit 1,2-vel szorozzák, a matekot 0,8-cal. Term.tudra, reálra fordítva. Nyelvi előkészítősre simán.
Általában az összes iskolába az alábbi tantárgyakat nézik: magyar irodalom és nyelvtan (átlag), egy nyelv, matematika, történelem, és egy természettudományos tárgy, ami neked a legjobban jönne ki a pontjaidhoz. De érdemes ezt megnézni, az iskolák honlapján többnyire már fent vannak a felvételi tájékoztatóik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!