Hány pontom lesz? Kiszámítanátok? (Mindig más eredmény jön ki :/)
Évvégi osztályzataim (első: 11., második: 12.)
Magyar: 5, 5
Matek: 4, 4
Töri: 4, 5
Angol: 5, 5
Kémia: 4, 5
Érettségik:
Magyar 92 - közép
Matek - 83 - közép
Töri - 91 - közép
Angol - 88 - közép
Biosz - 55 - emelt
Nyelvvizsga: angol C, francia C
Olyan helyre megyek, ahol mind az öt tantárgy fontos, tehát a legjobb kettővel lehet számítani.
Köszi előre is =)
(elment korábban, mint kellett volna)
Szóval az angol és a francia "C" típusú az oké, de milyen szintű?Közép, felsőfokú?
Nem tudjuk helyetted kiszámítani így és egyébként is Te tudod pontosan az eredményeidet, szóval hajrá:
Középfokú mindkettő, és tudtommal nyelvvizsgával összesen 40 pontot lehet szerezni, ezért nem is írtam, hogy milyen a nyelvvizsgám.
A felvi úgy számolja, hogy be kell jelölni a szakot, ahova megyek, viszont a btk-i szakok közül nincs ott az összes, így nem tudtam megjelölni az általam kiválasztottat.
Magamnak kiszámoltam, hogy mennyi lenne így. a pontom. Ez úgy történt, hogy az év végi osztályzataimat összeadva és négyszerezve max 200 pontot lehet szerezni, amiből nekem ezekkel az eredményekkel 184 lett.
Az érettségi pontokat úgy kaptam meg, hogy a magyar és töri eredményem százalékait összeadva 186-ot kaptam, szintén 200-ból.
Ez már ugye 370 pont melyhez hozzájön a 40 pont a két nyelvvizsgának köszönhetően, valamint 50 az emeltszintű biológia miatt.
Tehát 460 pont.
A számítás szerintem így jó is, hogy-hogy mindig más jött ki? Más kérdés: miért pont bioszból csináltál emeltet, hogyha BTK-s szak érdekel? Vagy közben módosultak a dolgok? (mert akkor tárgytalan a kérdés)
A nyelvvizsga dologgal kapcsolatban meg jogos volt az észrevétel, ezt nem kalkuláltam be látod:D (ezért is tudja mindenki magának a dolgokat jobban számítani).
Pszichológiáról van szó, ahova tényleg az összes tárgy, beleértve a biosz is fontos.
#6 ez tényleg így van? 😦
Jól mondja a 6-os.
Azt csinálhatod, hogy viszed a biosz-törit vagy a biosz-magyart és akkor megkapod az 50-et a bioszra, csakhogy az érettségi pontjaid így ugye csökkennek
ugye összesen 500pontot kaphatsz, ez 5*100 pontként értelmezhető
1. Az tanulmányi jegyeidért kapható. Összeadod őket és megszorzod kettővel - 92 pont.
2. Az öt legjobb érettségi tárgyad átlaga (neked csak 5 van, de valakinek több) - ez 81 pont
3. Egyik felvételi tárgyad - magyar 92 pont.
4. másik felvételi tárgyad - biosz 55 pont.
5. plusszpontok - 90 pont (50+40)
Ez összesen 410 pont, sajnos a biosz elég gyenge. Angolból szerintem sokkal jobban megérné emeletezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!