A szabadon választható tárgyak mind beteltek első napon. Vajon a regisztrációs hét során fognak még üresedni, vagy már megint nem tudom fölvenni ezeket?
10 kreditnyi szabvál tárgyat el kell végeznem a képzési idő alatt. Mivel bejárok, direkt hagytam ezekre egy évet (+kettészedtem az alapszakos és minoros tárgyaimat is, mert annyira nem élveztem volna a hajnali 5-kor kelést és 10-re hazaérést mindennap). Ma nem voltam Neptunon egész nap, mondom táncsak marad valamire hely, mire hazaérek.
Nos, nem így történt. MINDEN tárgy teljesen megtelt. Abban reménykedek, hogy tömegesen leadják majd ezeket az első óra után, de vajon van-e értelme reménykednem? Mert ha nem sikerül ezeket fölvennem és elvégeznem, nem fogok még egy félévet csúszni, inkább ott hagyom az egészet és fizetem vissza a tandíjat és a diákhitelt, egy semmire se jó diploma nem ér ennyit.
Na, szóval így a szorgalmi időszak félideje után megosztom a tapasztalatomat. Végső soron kis túlzással a helyek fele felszabadult az első óra után az összes tárgynál. Továbbra is kevésnek érzem a 100 főt, és még kevesebbnek az ezen tárgyakért járó max 2 kreditet, de ha valakinek hasonló problémája lenne az elkövetkezendő félévekben, akkor azoknak üzenem, hogy nem kell kétségbe esni, néhány nap alatt meg kell nézni a helyeket és elégedetten kattintgatni. Kevésbé stresszes, mint a hajnali kelés és a gép előtt szentségelés.
Az talán félreérthető volt itt, visszaolvasva a kommenteket, hogy én nem a szakos, hanem az egyetemi szabadon választhatókra gondoltam, amik közt vannak elég erőteljesen miafrancez-díjasok is. Nekünk a szakon egyébként tudtommal nincs is egyébként szabvál. Legtöbbjük egyébként meglepően érdekes és élvezhető, de azért érezhető, hogy a tanárok is tisztában vannak a diákokon eluralkodó kreditéhséggel és azzal, hogy legtöbben nem pusztán az őszinte tudásvágy miatt jelentkeznek ezekre a kurzusokra. Tényleg, csillagászatot egyébként miért nem tanítanak az egész egyetemen még egy nyamvadt szabadon választható előadás keretein belül sem? Szerintem az igen népszerű lenne és őszinte lenne a lelkesedés is. Részemről mindenképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!