Egyetemen lehet olyat, hogy felállok az előadás közepén és kimegyek?
Tanártól függ. Nálunk volt, aki szabályosan felháborodott, ha valaki kijött vagy bejött óra közben. Pedig mi levelezősök voltunk, dolgozunk, nem tudtunk egész nap ott lenni folyamatosan.
Van, akit nem zavart.
Mindenesetre helyezkedj az ajtó közelébe, hogy ne kelljen átmenned a termen.
Ha barátságos a tanár, akkor szólhatsz is neki, hogy korábban el kell menned.
Nalunk 500 fos eloadoban a kutyat nem erdekli hogy ki mit csinal, kimegy vagy eppen 300 tarsaval alszik/laptopozik.
Kiscsoportos eloadason, ahol akar az arcodra is emlekezhet az eloado, lehet nem art szolni.
Helló!
Az én tapasztalataim alapján ez függ az oktatótól, illetve attól, hogy hány hallgató van éppen az adott előadóban/teremben. Ha például 150 fős előadás van, akkor senkit nem fog érdekelni, hogy egyszer csak lelépsz. De ha például olyan szakon tanulsz, ahol mondjuk vagytok 20-an, akkor illik megbeszélni óra előtt az előadóval, hogy neked mindig el kell menned előbb. Praktikus, hiszen így vagy úgy, de azzal, hogy kikecmeregsz a padból, és kisétálsz, elvonod a többiek figyelmét is, még ha csak egy pillanatra is.
Nekem is volt olyan előadásom, amire mindig késve tudtam csak menni. Félév elején beszéltem az előadóval, aki csak kedvesen legyintett, hogy semmi probléma.
Szerintem ennyit megér az egész, inkább szólj, minthogy mondjuk olyan oktatót fogj ki, aki esetleg magára veszi, hogy Te egyszer csak minden szó nélkül kisétálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!