A győri Kazinczy Ferenc Gimnázium vagy a Révai Miklós gimnázium lenne jobb választás?
Vélemények, tapasztalatok a két iskoláról? Szerintetek melyik a jobb gimi?
Amúgy én inkább humán beállítottságú vagyok.
Szerintem kb egy szinten van a kettő,nincs értelme azon vitatkozni,hogy melyik a jobb.
Hirtelen csak az jut eszembe,hogy a Kazinczyban van ünnepi egyenruha ha jól tudom,de nem hiszem,hogy ez nagy hátrány lenne :D. Ennek ellenére én valamiért a Kazinczyt választanám,de mondom mindkettő jó suli.
Köszönöm! :D
bár még van egy csomó időm, hogy eldöntsem, mert a felvételi csak januárban lesz, de már van elképzelésem. :)
Győr és a környék két legjobb gimije, ez tény, de ha országos eredményeket nézel a Révai messze veri a Kazinczy-t és ez is tény. A Révai inkább reál vagy természettudományi, a Kazinczy inkább humán, a különbség a színvonal helyett inkább abban rejlik hogy melyik suliban mit ismernek el inkább, mit becsülnek többre. Továbbá, bár ez nyilván tanárfüggő, de a Révaiban inkább felnőttként kezelnek, míg a Kazinczy-ban ehhez képest a szádba rágják a dolgokat. Persze ez nagyon relatív, mert mindkettő erős, kiváló suli és a legtöbb úgyis a majdani osztályközösségeden múlik. :) Bármelyikbe bekerülsz, büszke lehetsz magadra!
Mindkettőbe jártam valamilyen szinten, nem az elfogultság beszél belőlem.
Mindkettő jó iskola.
Nem tudom, mennyire szempont a közösségi élet. Ha igen, akkor a Révai jobb. Vagy még harmadik alternatívának a Krúdy. Arról is csak jókat hallottam.
A Révaiba jártam, 2 éve érettségiztem és nyugodt szívvel ajánlom. Kazinczyt belülről nem ismerem, de onnan is be lehet kerülni jó egyetemekre, így az oktatás színvonala mindenképp nagyon jó ott is.
A Krúdyt viszont nem ajánlom. A színvonal nem túl erős, és nem kevés tanárnak a hozzáállásával is probléma van. Tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!