El lehet végezni a BME-t?
A mérnök infó BME-n tényleg nehéz, valóban túl sok a szívatás, csúszás nagyon is esélyes..
#1-es
Azt nem mondanám, hogy mindez ok nélküli, ugyanis mire kikerülsz, szinte bármilyen problémát meg tudsz majd oldani... Személetben (ha konkrét alkalmazható tudásban nem is) sokkal előrébb van egy BME-n végzett infós mint bmely MO-i társa..
Ezt a "legszínvonalasabb mérnökképzés az országban a BME-n van" dumát sok helyen hallani, de ha ez tényleg így van, az nem a BME-t dicséri, hanem a többi egyetemre nézve elég szomorú. Én gépészként végeztem a BME-n, és biztos, hogy szaktól és szakiránytól is függ sok minden, de amit én tapasztaltam, az minden, csak nem színvonalas.
Ellenben amit valamelyik válaszoló már említett, a mérnöki szemlélet, na azt tényleg nagyon jól átadják itt. És ez nagyon fontos.
El lehetni el lehet. Nekem mondjuk egy ismerősöm van, aki eddig csúszás nélkül végezte el az első hat félévet. Neki mondjuk volt jó pár 2-es tárgya is. Végül mégis ugyanakkor fogunk végezni, mert nem volt elég versenyen, nem vett részt projektekben és ilyenek nélkül nem olyan egyszerű megfelelő szakmai gyakorlatot találni.
Azért sanszosabb, hogy csúszik az ember egy-két évet. Pláne most, hogy a tárgyak jó részéből nincsen kereszt és azért elég sok az egymásra épülés. Van olyan tárgy, aminél nem gáz, ha egy évvel később végzed, de ha egy vonalon több egymásra épülő tárggyal is gondod akad, az rendesen meg tudja hosszabbítani az itt töltött idődet.
Szerintem azért erősen függ attól is, hogy milyen alapokkal jössz, hogy van e affinításod hozzá, hogy szabad idődben is valami szakmai dologgal foglalkozz, meg persze kitartás, jó memória, koncentrációs képesség...
// Negyedéves mérnökinfós vagyok, aki a mostani állás szerint egy évet csúszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!