Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME szociális pályázat negatív...

BME szociális pályázat negatív pont?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy a negatív pontos pályázatok automatikusan kizárásra kerülnek, vagy közöttük is rangsort állítanak fel (azaz részt vesznek a kollégiumi helyek kiosztásában)?

2015. aug. 11. 12:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Persze,attól még kaphatsz koli helyet,hogy negatív a szoctámos pontod. Van olyan,aki be se ad szociális igazolásokat a kolihoz (ilyenkor -20 pontot "kap"),mégis felveszik koliba. Erre azért ne játsz,de elvileg úgy is felvehetnek.

(

2015. aug. 11. 12:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Persze,attól még kaphatsz koli helyet,hogy negatív a szoctámos pontod. Van olyan,aki be se ad szociális igazolásokat a kolihoz (ilyenkor -20 pontot "kap"),mégis felveszik koliba. Erre azért ne játsz,de elvileg úgy is felvehetnek.

(Másrészt attól,hogy a szociális pontjaid negatívak,még lehet összesen a kolis pontszámod pozitív)

2015. aug. 11. 12:36
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Valamit még mindig nem értek teljesen: hogy lehet pozitív a kollégiumi pontszámom ha a szociális pontszámom negatív? Ha jól tudom, két kritérium alapján rangsorolják az embereket: szociális rászorultság, felvételi pontok száma (mivel gólyákról van szó, ezt nem említettem). A legmagasabb felvételi pontszámú 15%-ot felveszik ez alapján, a többiek szociális alapon kaphatnak kollégiumot. Én úgy értelmeztem, hogy ez a kettő külön értelmezendő, nem mosódik össze a két kritérium. Ami miatt arra következtettem, hogy szociális alapon csak a pozitív pontos pályázatokat veszik figyelembe, az az, hogy várólistára is csak a minimum 1 pontot elért pályázatokkal lehet jelentkezni. Rosszul értelmezem akkor a fentieket? Egyébként elég vastagon mínuszban vagyok, nem rosszak a felvételi pontjaim, de nem is kiemelkedőek, nem nagyon ringatom magam abban az álomban, hogy erre kollégium járna... :)
2015. aug. 11. 16:51
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja igen,ezt nem tudtam,hogy gólya vagy,ott tényleg kicsit más a felvételi,de a felsőbbéveseknél még a tanulmányi átlag meg pár dolog is beleszól a kolis pontszámba,ezért lehet pozitív pontod negatív szociális pontok esetén is.
2015. aug. 11. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!