Berzsenyi Dániel (Bp. ) gimnáziumról vélemények?
Humán szakra szeretnék jelentkezni jövőre. Az átlagom 4.9, viszonylag jó tanuló vagyok.
(Már) nagyon félek a felvételitől, a szóbeli milyen?
Hány ponttól vennének fel?
Hallottam egy-két jó szót a suliról, de olyantól aki közvetlenül odajár(t) még nem. Kíváncsi vagyok, a tanárok és az iskola szellemisége milyen? Sokat kell tanulni? És az osztályközösségek?
Szia! :)
Bár én még nem járok oda (csak jövőre fogok biológia-kémia tagozatra), szerintem pár szót már tudok mondani. :)
A közösségről csak annyit, hogy már most elég sok embert ismerek, a felvételi után rögtön csoportokba lettek beosztva az újonnan felvettek, és találkozókat szerveztek az odajárók, illetve két kirándulás is volt, ami hatalmas élménynek bizonyult. Akikkel eddig találkoztam, mind nagyon rendesek és segítőkészek voltak, szóval szerintem a közösséggel nem lesz gond, de azt nem lehet előre tudni, hogy jövőre a te osztályodba milyen emberek fognak járni.
A tanulásról még nem nyilatkozhatok, de ha néhány hónap múlva megdobsz egy privát üzenettel, talán többet tudok mondani. :)
A felvételi hiába tűnik elsőre félelmetesnek, nem kell túlparázni, nem tesz jót.
Én bioszra 171 ponttal kerültem be (központi:74, hozott pont: 49, szóbeli: 48), de még ennél kevesebbel is bejutottak páran, szerintem humánon is hasonló lehet a helyzet.
A szóbelin nagyon-nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, annyira nem volt nehéz. :)
Remélem, segítettem.
Sok sikert!
xxx
Szia!
Velem is ugyanez a helyzet, mint az előttem íróval, csak humános tagozatra megyek :)
A felvételitől tényleg ne parázz, a stressztől rosszabb lesz. Az segít, ha már most elkezdesz készülni, kitöltögeted a régi felvételi lapokat, először csak ismerkedve a feladatokkal, utána időre is. A szóbelire úgy készülhetsz, hogy kidolgozod a tételeket, és gyakorlod a követelményeket, ami a honlapon ki van írva.
Én összesen 173 ponttal kerültem be (77 központi, 50 hozott és 46 szóbeli), tudtommal nálunk a legrosszabb pontszám olyan 165 körül mozgott.
A szellemiség tudtommal nagyon liberális, a közösség jó, csak azt tudom mondani, amit az előző. Nagyon figyelnek arra, hogy ne legyenek klikkesedések, mindenkinek legyenek barátai, meg ilyesmi. Akármilyen lesz a diákanyag jövőre :)
Nálunk egyelőre az osztályközösség nagyon jó, de mivel még nem igazán vagyunk összeszokva, erről én is csak szeptembertől fogok tudni mesélni.
Nekem is írhatsz majd privátot, de van egy olyan érzésem, hogy mi már beszélünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!