Ti elolvasátok a kőtelező olvasmányt? Szűleitek nem szolnak érte?
Már kaptál sok választ. Viszont a helyesírásod tényleg katasztrófa.
Miért nem szeretné elolvasni őket? Köss kompromisszumot anyukáddal, hogy, ha mondjuk pl. van két kötelező, akkor az egyiket elolvasod, de a másikat csak rövidítve, viszont helyette olvasol mást. Ez neked is hasznos lenne, jól is szórakoznál a szabadon választott könyvvel, regénnyel, tudományos irománnyal, de anyukád is megnyugodna, hogy bújsz ki a kötelességeid teljesítése alól.
Kezdem azt hinni, hogy direkt írsz így. Nekem is vannak hiábim, kihagyok szavakat, le/kimaradnak betűk, de igaza van az előttem kommentelőnek, nehéz lenne odafigyelni egy kicsit?
Hányadikos vagy amúgy, hogy csak egy kötelezőt kapsz? Nálunk kilencediktől minimum hat-hét volt, bár az is hozzátartozik, hogy évközben kellett elolvasni őket. Általános hatodiktól pedig minden évben kettőt kaptunk.
De tényleg elolvashatnád azt az egyet. Most épp mit nem szeretnél elolvasni? Minden nap 2x20 oldal, és gyorsan végzel.
Én mindet elolvastam, és van amelyik azóta is a kedvenceim között van. Inkább általánosban volt kicsit rossz, hogy abban a korban még nem biztos, hogy azokat a könyveket kellene olvasni. Pl. az Egri Csillagokat én nem nagyon tudtam értékelni, pedig amúgy egy tök jó könyv, pár évvel később újraolvastam és nagyon szerettem.
Mikszáthot pl. kötelező miatt olvastam először, aztán úgy megtetszett, hogy egy rakás könyvét kiolvastam csak úgy.
Amúgy engem őszintén ledöbbent, hogy egy szaros könyvet nem vagy képes kiolvasni egy egész nyári szünet alatt. Két és fél hónapod van rá. Ha fél órát naponta rászánsz mielőtt elalszol akkor is jó vagy...
Mondjuk aki sose olvas, az iszonyú lassú én több száz oldalas könyveket pörgetek végig egy-két nap alatt idegennyelven is, van aki meg 150 oldalt olvas végig annyi alatt, míg én 400-at, de egy nyavadt könyvet azért hónapok alatt csak be bírnál fejezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!