Magyar országon mért jár valakinek ösztöndíj csak mert cigány?
engem nem zavar, de az előzőeknek üzenem, tényleg jár.
Volt osztálytársam kerestem a neten és megdöbbentem, hogy olyan listán találtam rá, ahol fel volt sorolva, abban a suliban ki kap ilyent. Elég volt romának vallania magát... és nem az, 12 évig volt osztálytársam, ismerem a szüleit is... a magához való esze megvolt :(
Azt nem tudom hogy valóban jár-e vagy sem, de ha igen egyáltalán nem elítélendő. Sokuknak csak így van esélye kitörni. Sajnos nagyon egy kalap alá vannak véve, pedig nem lenne szabad. Elismerem hogy vannak szép számban semmirekellők közöttük, de épp úgy a magyarok között is, csak az nincs hangoztatva. Viszont a rengeteg előítélet miatt egy romának sokkal kisebb az esélye elhelyezkednie a munka világában, épp ezért szegényebbek is a tisztességes romák. Hiába akar kitörni nem tud, és hiába van meg az akarat, meg a magához való esze, lényegesen nehezebb állandó feszültséggel, korgó nyomorral (ami jellemző) készülni mondjuk az érettségi vizsgákra, vagy ott helytállni. Ugyan ez az egyetemi vizsgákra is igaz. Viszont ha az e-fajta hátrányos helyzet miatt betud jutni államira, kap kollégiumi ellátást és még ösztöndíjat is hogy enni tudjon akkor van esélye és egy diplomás romának is kisebbek az esélyei az életben mint egy diplomás magyarnak, de azért nagyobb mint egy szakmunkás vagy érettségi bizonyítvánnyal rendelkezőnek.
Van nem egy tisztességes roma ismerősöm akiknek csak szakmájuk van, és hiába akarnak nem tudnak elhelyezkedni. Nagy betűkkel hirdetik hogy alkalmazottat keresnek és ha meglátják hogy roma, meg se szólal a "Alkalmazottat felveszünk" tábla mellett közlik hogy nincs felvétel. Esélyt se kapnak.
De, igaz, tényleg jár...
Azt remélik, ezzel majd több értelmes, normális ember lesz köztük.
Ebben ti hol láttok jogcímként megnevezve olyat hogy "cigány származású"? Mint egyetemet végzett, a felvételi eljárással tisztában lévő személy, igen viccesnek tartom az alaptalan köpködéseteket.
pontértékelésnél keresd:
h.) A Rendőrség roma ösztöndíjas programjának résztvevője: 5 pontot.
Buktad :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!