Egy átlag egyetemi koleszba mik azok a dolgok amiket mindenképp vinni kell magunkkal?
Én egy budapesti kollégiumban laktam, ettől függetlenül a mondanivalóm nagy része igaz lehet más kolikra is. Evőeszköz, tányér és bögre mindenképpen kell, azt nem adnak. Sőt, étkezés után neked kell még elmosogatnod is. :) A tárolás kérdése erősen kollégiumfüggő. A tányérokat, poharakat szinte biztosan a szobádban fogod tárolni, azok úgyis kellenek napi rendszerességgel, jobb ha kéznél vannak. Ha szoktál főzni, akkor viszont jó eséllyel lesz veled serpenyő, tepsi, lábas, stb., ezek már nehezebben férnek el egy átlagos kollégiumi szobában. Nálunk van lehetőség a konyhán a szekrényekhez kulcsot igényelni, ahova bepakolhatja pár ember a saját cuccait.
WC papírból legalább egy tekerccsel vigyél, meglehetősen kellemetlen dolog, ha pont az nincs kéznél. :) Nálunk egyébként kéthetente osztanak azt is ágyneműhuzattal, lepedővel együtt, de ez a koli felszereltségétől függ. Amúgy sem érdemes szerintem otthonról túl sok tisztálkodó-, mosogatószert, vagy egyéb ilyen fogyó dolgokat hozni. Bolt Pécsen is van, az áruk is mindenhol majdnem ugyanannyi, ezeket a legegyszerűbb később pótolni.
Egyébként valószínűleg van a kollégiumnak saját oldala valahol az interneten, ott még érdemes lehet szétnézni. Ha mész gólyatáborba, a felsőbb évesek szintén elmondanak neked minden fontos dolgot.
Okés,köszönöm szépen ! :))
Lehet hülye kérdés,soha nem voltam koleszban még,de ennyi embernél ha otthagyom a hűtőben a kajám,nem veszik el..? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!