Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egy átlag egyetemi koleszba...

Egy átlag egyetemi koleszba mik azok a dolgok amiket mindenképp vinni kell magunkkal?

Figyelt kérdés
2015. júl. 29. 16:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én egy budapesti kollégiumban laktam, ettől függetlenül a mondanivalóm nagy része igaz lehet más kolikra is. Evőeszköz, tányér és bögre mindenképpen kell, azt nem adnak. Sőt, étkezés után neked kell még elmosogatnod is. :) A tárolás kérdése erősen kollégiumfüggő. A tányérokat, poharakat szinte biztosan a szobádban fogod tárolni, azok úgyis kellenek napi rendszerességgel, jobb ha kéznél vannak. Ha szoktál főzni, akkor viszont jó eséllyel lesz veled serpenyő, tepsi, lábas, stb., ezek már nehezebben férnek el egy átlagos kollégiumi szobában. Nálunk van lehetőség a konyhán a szekrényekhez kulcsot igényelni, ahova bepakolhatja pár ember a saját cuccait.

WC papírból legalább egy tekerccsel vigyél, meglehetősen kellemetlen dolog, ha pont az nincs kéznél. :) Nálunk egyébként kéthetente osztanak azt is ágyneműhuzattal, lepedővel együtt, de ez a koli felszereltségétől függ. Amúgy sem érdemes szerintem otthonról túl sok tisztálkodó-, mosogatószert, vagy egyéb ilyen fogyó dolgokat hozni. Bolt Pécsen is van, az áruk is mindenhol majdnem ugyanannyi, ezeket a legegyszerűbb később pótolni.

Egyébként valószínűleg van a kollégiumnak saját oldala valahol az interneten, ott még érdemes lehet szétnézni. Ha mész gólyatáborba, a felsőbb évesek szintén elmondanak neked minden fontos dolgot.

2015. júl. 30. 23:55
 12/15 anonim ***** válasza:
A pécsi kolikban vannak szekrények a konyhában amibe pakolhatsz a blokkon belül,hol kisebb, hol nagyobb, viszont van ahol a szinten van közös konyha, ott általában nem érdemes kint hagyni a dolgaidat, mert hirtelen lába kél, ezt több helyről hallottam, és láttam is. A szobában viszont elfér az a néhány dolog, még ha egyes kolikban a konyha miniatűr is lenne, vagy csak éppen egy hűtő és egy kicsi polc van, a szobában az ágy fölött azért akad még hely. Bögre, tányér, evőeszközök viszont nincsenek, azt vinned kell:)
2015. júl. 31. 00:42
 13/15 anonim ***** válasza:
ja és wc papírt is neked kell megoldanod :D sőt a szappant is:D mi össze szoktunk beszélni hogy ezeket a közös használatú dolgokat mikor ki vesz, vagy egyáltalán hogyan legyen, mert nem biztos hogy mindenből 4-6 darabot akarunk elől hagyni:D
2015. júl. 31. 00:44
 14/15 A kérdező kommentje:

Okés,köszönöm szépen ! :))

Lehet hülye kérdés,soha nem voltam koleszban még,de ennyi embernél ha otthagyom a hűtőben a kajám,nem veszik el..? :D

2015. júl. 31. 12:46
 15/15 anonim ***** válasza:
:D A blokkon belüli embereket megismered, megbeszélitek ki hova pakol a hűtőben, mi úgy szoktuk hogy külön-külön polcon tartjuk a saját dolgainkat:D Általában ezekkel az emberekkel napi szinten együtt laksz, nem hiszem hogy ellopnák a kajádat :D Az idegeneken ellen meg majd bezárt ajtóval védekeztek:D
2015. júl. 31. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!