Lényegében az egyetemi gólyatáborok még mindig
lényegében az ivásról szólnak vagy már valamivel
kulturáltabb?
Figyelt kérdés
Nem igazán tudom mire számítsak. Elmúlt év miatt sok mindent lehet olvasni, valahol nem is lesz, illetve alkohol menteset próbálnak csinálni.
Igazából nekem semmi bajom azzal, ha valaki megissza amit elé tesznek, de én nem igazán szeretem ezt a módszert. Csak tapasztalatok alapján lennék kíváncsi, hogy lehet-e kulturáltabban is helyezkedni egy gólyatáborban vagy ne próbáljam meg ezt a módszert ? :)
a BGF-en még mindig állat a gólyatábor, néhány egyetemen felfüggesztették az ELTE-s eset miatt (PPKE-n is)
ha valamelyik vidéki egyetemre, főiskolára mész akkor nyugodtan menj el, a BME-n olyan közepesen erős az itatás, BGF-en beléd öntik :D
BCE-n a közepesen itatós kategória alatt van kicsivel :) a kultúra szintje azért megvan mindenhol, mert mindig beletesznek valamit az iskolabemutatásról nyilván :)
2015. júl. 28. 15:44
3/10 anonim válasza:
A vidéki egyetemek normálisabbak ilyen téren?
2015. júl. 28. 18:04
4/10 anonim válasza:
Aki nem iszik, annak nem fogja senki lenyomni a torkán. Aki nem vetkőzik, arról nem fogják letépni a ruhát. Tavaly eléggé felfújták a történteket, illetve sokszor olyanok nyilvánítottak/nyilvánítanak véleményt a gólyatáborokkal kapcsolatban ("csak vedelés meg szex van, semmi értelmeset nem csinálnak"), akik soha nem jártak még a közelében sem. Nem síkrészeg folyamatosan mindenki és bőven lehet tájékozódni arról, hogy mit hogyan érdemes csinálni az egyetemen, felsőbbévesek tapasztalatait meghallgatni (amennyiben erre is van valakinek igénye, nem csak szórakozni ment) és ismerkedni az évfolyamtársakkal. Legalábbis nálunk így volt és más helyekről sem hallottam nagyon különböző dolgokat.
2015. júl. 28. 20:57
5/10 anonim válasza:
Persze, hogy kényszeríteni nem fogják, de szeretni sem és majd azt mondják, hogy kivonja magát minden alól meg hisztizik és elrontja a csapatszellemet... Én inkább el sem megyek, nem iszok egyáltalán meg nem vonzó ez a megalázósdi. Gimis gólyáskodás óta próbálom megérteni miért jó ez, de továbbra sem élvezem se a kisebbeknek megrendezni, se elszenvedni.
2015. júl. 28. 21:10
6/10 anonim válasza:
#5 Gondolom csak mesélték ezeket neked is... Nem bántanak azért senkit, ha nem issza le magát a földig, de az egész társaságnak gáz egy kissé, mikor valaki mindenre húzza a száját és olyan szintű játékokban sem akar részt venni, amiben se ivás, se semmi nincs, amin bármi szégyellnivaló lenne. Ha valaki ennyire passzív, annak tényleg nem igazán érdemes elmenni.
2015. júl. 28. 21:16
7/10 anonim válasza:
Hát nem tudom, nálunk gimiben olyan feladatok voltak, hogy pelenkából nyaljunk nutellát meg ilyenek. Nem vagyok szégyellős, de mi a francot csináljak ha én ezeket egyszerűen nem élvezem, semmi poénosat nem látok benne sőt kellemetlen? Nem direkt csinálom. És gondolom az egyetemen azért nem ilyen kis 'ovis' dolgokat játszanak.
2015. júl. 28. 21:19
8/10 A kérdező kommentje:
Én személy szerint már azt is röstellem kinyögni, hogy nem iszom. Már erre annyiszor kaptam ostoba lereagálásokat, hogy iszonyatos...
Majd pont idegenekkel is így kezdjem, bocs nem kérek. Kb. haza is mehetek amire odaérünk.
2015. júl. 28. 21:42
9/10 anonim válasza:
Egyetemre felnőtt emberek járnak, így gólyatáborba is felnőtt emberek mennek. Egy felnőtt ember ha nem akar inni, nem iszik, ez a saját döntése. Ha valaki ezért leszól, kinevet, azzal saját magáról állít ki bizonyítványt, nem rólatok.
2015. júl. 28. 22:22
10/10 anonim válasza:
Esküszöm nem értem ezt az egész hisztériát a gólyatáborok körül. Pont mint az előző válaszadó írja. Felnőtt emberek mennek az egyetemi gólyatáborba, azt teszel, amit akarsz. Ha inni akarsz, iszol, ha nem, akkor nem, az összes feladattal kapcsolatban ugyanezt mondhatom. Nem kényszeríthetnek vagy kényszerítenek, megcsinálod a vicces, könnyebb feladatokat, annyi már elég is :) Én egyetlen korty pia nélkül töltöttem el az öt napot a GT-ben, és fantasztikus volt, a csoportvezetőknek (szeniorok, főgólyák) tudták, hogy nem iszom, ennyi, senkinek semmi problémája nem volt ezzel, nem néztek ki, nem néztek sem hülyének sem ehhez hasonlónak, és életem egyik legszebb élménye lett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!