Szegeden milyenek a kollégiumok?
Üdv, magam is PTI-n vagyok csak nekem már a 4. évem lesz :D
Este szerintem majd válaszolok a kérdésedre ha nem lenne érdemi válasz, csak most nem érek rá, viszont hogy ne vesszen el ezért írok xD
Egyébként ha lenne a szakkal vagy mással kérdéses nyugodtan tedd fel, szerintem már azért ismerem eléggé.
Na akkor írok mint írtam.
Az egyik válaszban hosszan taglaltam hogy mégis milyen:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..
Ebben összefoglaltam a 2 legnagyobb kolit.
Ott van az Öthalmi. Hátránya hogy baszott messze van.
Egyébként írtam még valakinek:
Hát nem tudom azért annyira milyen a többi koli, de mindenkitől azt hallom, hogy szerintük a károlyi a legbulizósabb. Ez sztem betudható annak, hogy mégis 800+ fő van és a nagy számok törvénye alapján mindig lesz akik épp bulizni akarnak. Hát maga a hangzavar függ attól, hogy folyosó eleje vagy vége. Személy szerint a folyosó legelső szobájában lakom. (igazából számozásban utolsó, de csak az miatt, mert egyik oldalon kezdik és a végétől másik oldalon folytatják, de ez most nem tudom miért volt lényeges xD)
Hőt ott azért vannak hangok. Egyik ok ha az akviban (emeleti közösségi helység, de sokan napközben tanulnak itt) buliznak, akkor azt szépen hallani. A másik a dohányzóban ha hangosak az is feljön az udvari oldali szobákba. Egyébként ennyibe letudható. Persze tanulni szerintem az nem tud aki nem akar. Ha rádjön a tanulhatnék hajnali 2kor akkor akár átmehetsz a tanulóba. (kb mint egy iskolás osztályterem, van belőle vagy 5-6 és nagyok) Általában vizsgaidőszakban vannak ott többen, ez kb 3-4 embert jelent termenként, síri csöndben. Egyébként van könyvtár is.
Amúgy ami max év elején zavaró, hogy akkor egy 2 hétig bulik vannak, de sztem máshol is így van.
Amúgy ha jól vettem ki, te sose laktál koliban. HA ismered a középsulis kolikat, hát... akkor nem olyan... szerencsére. Itt nincs olyan nevelőtanár mint ott. Papíron van akinek a nevelőtanár a munkája, de nem azt csinálja mint középben, hogy ott bent alszik, vigyáz a diákokra, "neveli" őket stb, hanem ügyeket intéz akinek van valami baja. (ki-be költözés és ilyenek) Meg vannak seniorok akiknek az a feladata hogy segítség a kollégium munkáját. Bármikor jöhetsz mehetsz, mindig van portán valaki.
Egyébként be csak ott lakók jöhetnek be simán. Erre van kártya, persze nem modern csipogtatós mint ami máshol, hanem rajta a képed és felmutatod a portásnak, majd ezután kinyitja a mágnesajtót. Persze lehet vendéget fogadni, de ezt fel kell jegyeznie akihez jött, meg valami iratot leadni. Ők max 11-ig maradhatnak, különben fizetniük kell, hogy ott aludhassanak.
Voltam már öthalmiban, de hát persze fel van újítva, de ennyi. Volt laktanya kint a messzeségbe.
Ez a kolis verseny nemigazán tudom mit takar. (póker, darts, foci verseny?)
Max rendezvények vannak amin vagy részt veszel vagy nem. Van pl farsang, október fest, stb. De van persze nagy kolis esemény is. Nálunk ez a KOPAJ. (kollégiumi pajkosságok) Ez azért tényleg nagy esemény. Kb a koli nagyrésze részt vesz benne, persze mindig vannak akik elzárkóznak az ilyentől is. ez egy ilyen 3-4 napos rendezvény, de az előkészületek már 1 hónappal előbb kezdődnek. A szervező szintnek meg vagy 3-4 hónappal előbb. Ez bőven millió feletti összegben van, rengeteg támogatóval. A szintek filemt csinálnak, szintet díszítenek, vetélkedők, buli stb.
Az idei elég ütősre sikerült. Kb az egyik legjobb volt.
https://www.youtube.com/channel/UCwwyQJ2-cjLRZy9ommtm3nQ/vid..
De ami még ismertebb videó lett az: https://www.youtube.com/watch?v=455ZibyoTuY
Na meg még egy regény, amit ugyancsak én írtam a végére:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..
Találtam egy összefoglalót:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!