Mit jelent pontosan a hallgatói szerződés?
Csókolom, benne van a szerződésben, hogy milyen feltételekkel fizeti az állam.
Mindkettő, általad említett feltétel szinte biztosan benne van, vagyis, ha meghatározott idő alatt nem teljesíted a kimeneti feltételeket és egy meghatározott ideig nem itthon dolgozol, akkor bizony bukod a képzés költségeit.
De mindez részletesen benne van abban a szerződésben, amelyet aláírtál...
Nekem a SZTE-GYTK nem sikerült a matek miatt, oda 3 félévet jártam, és a kiiratkozás után 1 év múlva küldték a felszólító levelet. A költségtérítési összeg felét kell visszafizetni, nekem ez 3x750.000/2 forint.
De ha újra hallgatói jogviszonyt létesítek (most felvettek a DE-FOK-ra), akkor fel lehet függeszteni a fizetést. De mivel a 12 félévből már elhasználtam 3-at, és ott 10 félév van, legjobb esetben is az utolsó félévet ki kell fizetnem.
Ha jól tudom, aki a képzési idő másfélszeresén belül nem szerzi meg a diplomát vagy ha külföldre kimegy azonnal diploma kézhezvétele után, az (is) fizet.
mit akarsz te vissza fizetni?
ha magyarországon maradsz akkor nem kell,
ha sikerül külföldön jól elhelyezkedni akkor meg visszafizeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!