Bp. -en melyik gimnáziumot ajánlanátok ilyen átlaggal? Lent a tovabbiak
A Könyves Kálmánba járok, 8.-ba fogok menni, de a 9.-et már nem ott akarom elkezdeni(nem bírom az osztályközösséget).az ottani átlagom 4.54
Pár iskolát már kinéztem(pl.Szerb Antal, Balassi Bálint,Babits Mihály,Németh László,Veres Pálné)
De ezeken kívül, vagy ezek közül melyiket tudjátok ajánlani?
A Veres Pálnéról jókat hallottam és a Szerb Antalról is, a többiről nem hallottam sosem.
Ajánlom a József Attilát, a Városmajorit, Madáchot, Tamási Áront, Berzsenyit. Ezekről vannak vagy személyes vagy barátok àltali tapasztalataim.
De nem tudom, hogy ezek mennyire vannak helyileg messze tőled.
Egyet értek az előttem szólóval, én is ezeket a gimiket ajánlanám még. Esetleg megkérdezhetem, hogy mi érdekel? :) Úgy értem, hogy matek, nyelvek, humán, ilyesmi...
A Balassi és a Németh László sajnos csak nyolcosztályos, úgyhogy oda nem nagyon fogsz tudni menni :(
És ha engem kérdezel, a Veres Pálné és a Berzsenyi (amit az előző hozzászóló ajánlott) teljesen egyszintű, csupán a Berzsenyi sokkal családosabb légkörű. :)
Hát, akkor ezekkel a "paraméterekkel" tényleg melegen ajánlom a fentieket :)
A Szerbben van nyelvi szak, a Babitsban is (humán és nyelvi is). A Veres Pálné inkább humán orientációs, de ott is van nyelvi előkészítős szak is.
A Városmajori kicsit nehéz 4,54-es átlaggal, mert ott nagyon nézik a hozott pontot. De ott is van humán (két évente, ez most humán év, szóval most van) tagozat, meg nyelvi előkészítős (spanyol).
A Madách abszolút nyelvi orientációs, csak 4 éves nyelvi (angol vagy német), és nyelvi előkészítős (angol, német és francia) szak van. Viszont ez is humánosabb suli.
A Tamásit nem ismerem, de azt hiszem ott portugál nyelvet lehet tanulni.
A Berzsenyiben van humán szak, meg 3 féle nyelvi. Az angol mellé a nyelviben lehet választani olaszt, franciát, vagy németet. Ja, és itt 4 éves a nyelvi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!