Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem vettek fel az egyetemre;...

Nem vettek fel az egyetemre; egy karra sem jutottam be. Mihez kezdjek most?

Figyelt kérdés

Olyan rosszul érzem magam miatta. Fogalmam sincs, hogy mi tévő legyek most.

L/19

2015. júl. 23. 20:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Végezz el egy egyéves okj-képzést, ami úgy érdekelne... közben menj el nyelvvizsgázni vagy újra érettségizni, és következő évben jelentkezhetsz újra. Nem kell kétségbeesni, nem dőlt össze a világ. :)
2015. júl. 23. 20:20
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Hány pontod van, és hány pont kellett volna?

Milyen tárgyak az erősségeid egy esetleges újra érettségit tekintve? (emelt, vagy ki közép, attól függ, hogy jössz ki pontokkal)

3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne keseredj nagyon el, hiszen minden évben van újabb lehetőség!

Először is: Ott a pótfelvételi.

Másodszor: Keress egy szimpatikus OKJ képzést, 19 évesen meg elkezdheted gond nélkül, nappali iskola rendszerű képzésben, ráérsz egyetemre menni ha elvégezted.

Ha mégsem, akkor tanulj gőzerővel, ismételd meg az egyik érettségi tárgyad, és érj el jobb eredményeket, hogy legközelebb be tudj kerülni! A lényeg, hogy ne add fel, lesz még lehetőséged egyetemistának lenni.

4/14 anonim ***** válasza:
100%
nem dől össze a világ,nincs mindenkinek egyetemi végzettsége,amúgy is mostanság egyre kevesebbet ér a diploma a munkaerőpiacon.....amúgy igazuk van,okj+nyelv,de a nyelv a legfontosabb
2015. júl. 23. 20:27
 5/14 anonim ***** válasza:
92%
Üdv a klubban! Pótfelvételi és egy nyelvvizsga ha a még nincs. Vagy OKJ ha szerencsés vagy egy év alatt ha nem akkor kettő, + újra kell érettségizni és valami munka sem ártana szóval egyenes út a szíváshoz. De pozitívum hogy most már mi nem fogjuk gyarapítani a lemorzsolódok tömegeit!
2015. júl. 23. 20:30
 6/14 anonim ***** válasza:
89%

Nem történt semmi, jövőre sikerülni fog, egy év csúszás az semmi, rengeteg csúsznak más okokból is.

Szerintem dolgozz és mellette tanulj. OKJ-nak én annyira nem vagyok híve, főleg, ha biztosan megy majd egyetemre is az ember.

2015. júl. 23. 20:59
 7/14 anonim ***** válasza:
92%

Csak 19 éves vagy? :)

Én 24 éves vagyok és most kezdem a DE-FOK-ot.

Igaz, hogy 3. próbálkozásra a SZTE-GYTK-ra bejutottam, de itt a matek miatt kellett otthagynom az iskolát...

Szóval: semmi sincs még veszve!!

Ahogy az előző válaszolók írták, ha még nincs nyelvvizsgád, akkor arra is tanulhatsz vagy emelt szintű érettségire hogy még jobb legyen! Oké, most azt gondolod, könnyen pofázok, de hidd el, nagyon sz.r gimibe jártam és először még a minimum pontot is alig értem el. Nem megy sajnos egyszerűen mindenkinek! Én is irigylem, aki legelsőre is 430-450 vagy ennél több pontot is elér...

2015. júl. 23. 21:49
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez lesz életed legjobb éve, ha nem görcsölsz rajta :D

Bulizz, eddzél sokat, tanulj nyelvet, ha van rá lehetőséged és talpraesett vagy, irány külföld! Meg nyilván újra kell csinálni, amit elbaltáztál.

(Én nem mennék el OKJ képzésre, mert egy év alatt semmi normálisat nem lehet elvégezni, csak az idődet cseszed el)

2015. júl. 23. 22:58
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, igaza van a 8-asnak! Inkább szerintem is a nyelvtanulás és az érettségik erősítése, mint OKJ.
2015. júl. 23. 23:05
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Engem sem vettem fel, nyugalom, veled vagyok! :D Nyomj egy nyelvvizsgát, dolgozgass, anyagilag ha eddig nem sikerült, akkor majd most fel tudsz zárkózni, és érettségit is tudod javítani. Én megyek egy pár hónapos hegesztő képzésre, mert érdekel is, de nem az a cél értelemszerűen. Ráadásul én 20 éves vagyok, leszek 21 ha bekerülök. Nyugi, most nem, jövőre biztosan ott leszel!:) Csak elsőre nem szabad feladni. Sokak jutottak már el komoly helyekre, meg értek el komoly dolgokat az életben úgy, hogy nem vették fel őket elsőre, csak másodjára.:) Persze én sem örülök a dolgoknak, de ez van, ebből kell most a legjobbat kihozni.
2015. júl. 23. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!