Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az jelent valamit a szakoknál,...

Az jelent valamit a szakoknál, hogyha új karra kerültek, de a szak már létezett egy másik karon?

Figyelt kérdés

Itt konkrétan az ELTE tanári szakáról beszélek. Eddig a Pedagógiai és Pszichológiai Karon volt, de 2014-től a Tanárképző Központhoz tartoznak.

Ez milyen változást jelentett, ha bármi is változott emiatt?

2015. júl. 20. 20:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem ismerem az ELTE szervezeti felépítését, de a Tanárképző Központ nagyon nem tűnik karnak, csak (mint ahogy a nevében is szerepel) egy központ..

Ilyen sok lehet, akár kartól függetlenül is műküödhetnek, de szak nem nagyon tartozik hozzájuk.. (az nem azt jelenti, hogy tárgyakat nem tartanak az egyes szakokon)

Véletlenül nem a Tanító- és Óvóképző Karra gondoltál? Az már sokkal valószínűbb, hogy egy képzés egyik karról egy másik karra kerül át, de még ez is ritka.. Központhoz viszont semmiképp nem kerül..

[link]

2015. júl. 20. 22:58
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem, nem arra gondoltam. Ahogy néztem az elmúlt évek ponthatarait, lattam, hogy a magyar-történelemtanár szak 2013-ban es elotte nem létezett a Tanárképző Központ "karán". A PPK-n lévő szakoknál találtam csak meg a 2013-as adatokat az osztatlan tanári kepzesekrol.

Ezért is nem tudom, hogy miért lett egy külön "kar" az osztatlan tanári kepzeseknek.

Köszönöm a válaszod, ha esetleg valakitől hallasz efelől valamit, írd meg!:)

2015. júl. 20. 23:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom a Pedagógiai és Pszichológiai Karnál mi a helyzet, de nálunk az Informatikai karon gyakorlatilag csak adminisztratív változás volt. Szerintem ott is. Téged ez annyiban érint, hogy a TKK-t kell(ett) megjelölni felvételinél.
2015. júl. 20. 23:15
 4/9 A kérdező kommentje:
Jaj, és valahogy nagyon egy külön karnak tűnik, mert alkalmassagira is a TKK küldött nekem levelet es a felvin is jelentkezeskor az osszes osztatlan tanári kart itt lehetett megjelölni.
2015. júl. 20. 23:16
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen, köszönöm 4#.

Akkor az oktatók is maradtak ugyanazok a személyek ugye?

2015. júl. 20. 23:17
 6/9 anonim ***** válasza:
82%

# 4/4 Időpont ma 23:16

3. válaszadó vagyok:

A TKK egy amolyan "árnyék" kar az ELTE-n. A fő szakodtól függően gyakorlatilag a BTK/TTK/IK hármas valamelykéhez fogsz tartozni (tudtommal). Ez csak arra kellett, hogy adminisztatíve az összes tanárt egy kupacba tudják tenni a továbbképzések, iskolai gyakorlatok, szemináriumok, stb. miatt.

De én nem vagyok 100%-os a tanári témakörben, akik nem tanárisok picit elveszetettek most a tanári ügyekben amióta van TKK, mert nem a mi ügyünk :-\

2015. júl. 20. 23:21
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! Nagyon hasznos volt!

Viszont a telefonomról véletlenül félig hasznosat nyomtam az utolsodra. Ne haragudj.

Jó éjt! :)

2015. júl. 20. 23:26
 8/9 anonim ***** válasza:

# 7/7 Időpont ma 23:26

Tojok a százalékomra ;-) Jóéjt, ha van még kérdés, megpróbálhatok rá (majd holnap) válaszolni. Bár IK-s vagyok, és nem tanáris, de hátha... :-D

2015. júl. 20. 23:29
 9/9 anonim ***** válasza:
A PPK-n fogod tanulni a pedagógiához köthető tárgyaidat, és a szakos tárgyak miatt tartozol egy másik karhoz.
2015. júl. 22. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!