Miért jó jelentkezni az iskolában? Nem értem.
Jó, általános iskolában még megértem, örül a gyerek a buksisimogatásnak, de a középiskolában, sőt egyetemen miért jelentkeznek egyesek, ha a tanár kérdez valamit? Általában mindig ugyanazok jelentkeznek, hogy ők akarnak válaszolni. Mi a jó ebben, sosem értettem? Ez ilyen felvágás, hogy haha én tudom? Nehogy azt mondjátok nekem, hogy azért, mert a szegény tanárnak senki nem válaszolna ezért válaszolok neki, mert 2-3 jelentkező mindig akad és ilyenkor VERSENYEZNEK, hogy ki rakta fel előbb a kezét, tiszta röhej :DD.
(nem, nem vagyok irigy rájuk)
Érdekes meglátás.
Én sosem azért jelentkeztem, mert nyalni vagy versenyezni akartam. Csupán mert érdekelt a téma, és hozzá tudtam valami értelmeset szólni. Arról nem is beszélve, hogy a tanár ezt értékeli, akár osztályzattal is. De csak most érettségi után láttam meg, hogy valóban érdemes aktívan is részt venni az órákon, mert szóbeli érettségiknél mindenki jó százalékot kapott, ha azelőtt órán jelentkezett (persze nem a nulláért kaptunk sokan maximális pontot).
De ha nem irigykedsz, akkor minek érdekel? Ne is foglalkozz ilyen baromságokkal. Egyébként ez a "versenyzés" nálunk körülbelül 6-7. osztályban abbamaradt.
Nálunk nem szokás a jelentkezés, csak bizonyos (indokolt) esetekben:
1. Valakinek kérdése, hozzáfűznivalója van az aktuális témához - ez nyilván jó meglátás is lehet, ami az óra minőségét emeli
2. Az oktató kérdez valamit, és senki nem jelentkezik. Áll a levegőben a kérdés, és nem halad semerre az óra, ekkor nyilván, ha valaki tudja a választ, jelentkezik, megmondja, és haladhat az óra menete.
3. Egyetemre azért jársz (jó esetben), mert érdekel az, amit ott tanulsz, és ha érdekel, akkor nyilván szeretsz foglalkozni vele, és aktívan részt venni az órákon. Valahol saját magadnak egy vállveregetés, hogy a témában, ami érdekel, okosat tudsz mondani.
A versenyzés meg... well, ez már középsuliban sem volt divat mifelénk, nemhogy egyetemen :D
Mert a tanár ezt nagyon is számon tartja középiskolában is.
Egyrészt ha év végi osztályzat kétes tehát x.5 az átlag akkor az alapján mérlegel a tanár hogy órán az adott diák mennyire aktív. Ebből szokott az lenni hogy Pistike aki sose jelentkezik 2.5-re kettest kap míg Janika aki sokat jelentkezik ugyan erre az átlagra hármast.
De az is nyílt titok hogy jellemzően a legtöbb tanár dolgozat javításnál ha 1 pont kell a jobb jegyhez a sokat jelentkező Janika dolgozatában keres 1 pontot és talál is, mert ad olyanra pontot amire amúgy nem adna, a sose jelentkező Pistikéjében pedig nem is keres, sőt ha szemét direkt nem vesz észre 1 pontot.
Egyetemen már nem "jelentkezünk" :D
Egyébként ha van egy előadás, vagy gyakorlati foglalkozás, és érdekes a téma, vagy érdekes probléma merül fel, akkor - ha van rá idő, lehetőség - ezt nyugodtan fel lehet vetni, meg lehet tárgyalni. A kezünket pedig azért tesszük fel, mert így jelezzük, hogy szót kérünk. Legalábbis kulturált helyeken nem szokás az előadót túlkiabálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!