SOS! Ha nincs meg a 460 esélytelen?
A Pannon egyetemre jelentkeztem gazdálkodás menedzsmentre,igaz csak második helyen. 413 pontom van. A felvis könyvbe azt olvastam,hogy tavaly 390 körülivel jutottak be erre a szakra. De most ugye 460 a ponthatár. Ha ez nincs meg nem lehet bejutni? Tavaly nem volt megállapítva központi ponthatár?
Mi van akkor ha nem jelentkeznek 460-nál nagyobb pontszámmal akkor nem indul a szak??
Kicsit most megijedtem :( Valaki aki jártas ebben leírná nekem hogy működik ez? :)
A második helyre ugyanannyi esélyem van bekerülni,mint azoknak akik első helyen jelölték ugyanazt a szakot?
Előre is köszönöm:)
A második helyre ugyanannyi esélyem van
bekerülni,mint azoknak akik első helyen jelölték
ugyanazt a szakot?
persze. :)
a 460 pont az államilag támogatott képzésre vonatkozik, ha önköltségesre jelentkeztél akkor még bejuthatsz. egyébként meg igen, ha nincs elég ember akkor nem indítják el a szakot, volt már rá példa, hogy bizonyos szakok emiatt nem indultak.
az meg senkit nem érdekel, hogy mit hanyadik helyen jelöltél, az 5. helyre is ugyanakkora esélyed van mint az elsőre.
De volt arra példa tavaly, hogy egy központilag megszabott ponthatárt lejjebb vittek. Vagy tavalyelőtt, már nem ismerem ki magam annyira.
Egyik ismerősöm turizmus-vendéglátásra jelentkezett, nem lett volna meg államira a pontja, de mégis sikerült neki, mert pont annyira vitték le az államis ponthatárt, hogy épp elérte, és felvették.
Szóval semmi sem lehetetlen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!