Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » SOS! Ha nincs meg a 460...

SOS! Ha nincs meg a 460 esélytelen?

Figyelt kérdés

A Pannon egyetemre jelentkeztem gazdálkodás menedzsmentre,igaz csak második helyen. 413 pontom van. A felvis könyvbe azt olvastam,hogy tavaly 390 körülivel jutottak be erre a szakra. De most ugye 460 a ponthatár. Ha ez nincs meg nem lehet bejutni? Tavaly nem volt megállapítva központi ponthatár?

Mi van akkor ha nem jelentkeznek 460-nál nagyobb pontszámmal akkor nem indul a szak??

Kicsit most megijedtem :( Valaki aki jártas ebben leírná nekem hogy működik ez? :)

A második helyre ugyanannyi esélyem van bekerülni,mint azoknak akik első helyen jelölték ugyanazt a szakot?

Előre is köszönöm:)

2015. júl. 14. 19:21
 1/9 anonim ***** válasza:
21%
szerintem nem valós információ a 460-s ponthatár. Ha az lenne kábé 10 embert tudnának felvenni csak.
2015. júl. 14. 19:56
 2/9 A kérdező kommentje:
te is most felvételizel?
2015. júl. 14. 19:58
 3/9 anonim ***** válasza:
21%
Igen, de mesterszakra, most megnéztem tényleg van ilyen központi minimum ponthatár egyes szakokra, amit te írtál arra nekem 455-öt ír.
2015. júl. 14. 20:00
 4/9 anonim ***** válasza:
40%
Illetve az nem igaz, hogy nem vehetnek fel senki sem, mert az önköltséges képzésre nem vonatkozik.
2015. júl. 14. 20:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A második helyre ugyanannyi esélyem van

bekerülni,mint azoknak akik első helyen jelölték

ugyanazt a szakot?

persze. :)

2015. júl. 14. 21:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

a 460 pont az államilag támogatott képzésre vonatkozik, ha önköltségesre jelentkeztél akkor még bejuthatsz. egyébként meg igen, ha nincs elég ember akkor nem indítják el a szakot, volt már rá példa, hogy bizonyos szakok emiatt nem indultak.

az meg senkit nem érdekel, hogy mit hanyadik helyen jelöltél, az 5. helyre is ugyanakkora esélyed van mint az elsőre.

2015. júl. 14. 21:24
 7/9 anonim ***** válasza:
61%

De volt arra példa tavaly, hogy egy központilag megszabott ponthatárt lejjebb vittek. Vagy tavalyelőtt, már nem ismerem ki magam annyira.

Egyik ismerősöm turizmus-vendéglátásra jelentkezett, nem lett volna meg államira a pontja, de mégis sikerült neki, mert pont annyira vitték le az államis ponthatárt, hogy épp elérte, és felvették.

Szóval semmi sem lehetetlen..

2015. júl. 15. 09:41
 8/9 anonim ***** válasza:
57%
tavalyelőtt, mert akkor vezették be a központilag meghatározott ponthatárokat, de az egyszeri alkalom volt, már tavaly sem vitték lejjebb egyiket sem.
2015. júl. 15. 14:50
 9/9 anonim ***** válasza:
előfordul, hogy lejjebb ,,viszik" még akkor is, ha központilag meghatározott a ponthatár; ugyanis ha nincs meg annyi ember, hogy kitöltse a szakos kapacitást akkor mehet lejjebb is a ponthatár
2015. júl. 17. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!