Egyetemisták/Volt Egyetemisták! Egyetemre mennyi pénzt kell költenie annak, akit felvesznek államira?
Kell, tankönyvekre és fénymásolásra rengeteget, valamint van beiratkozási díj, pótvizsgadíj, stb. Nekünk még a diploma kiállításáért is fizetni kellett, nem is keveset.
És rengeteg füzet, papír- írószer kell. Ha mérnöki vagy orvosi, képzőművészeti oktatásra mész, akkor egyéb drága eszközök is kellenek.
2: Akkor internetelőfizetésre és laptopra kell költened, valamint áramra.
Ugyanott vagy pénzben.
Az bölcsész szak?
Ráadásul az csak egy fél szaknyi elfoglaltság, ugye? Heti pár óra.
Szerintem kérdezd meg az ottani diákokat, tanulmányi osztályt, stb.
Az adott városban laksz, bejárós leszel?
kedves #4-es, akkor ennyi erovel beleszamolhatjuk a pogacsat, amit ebedre eszem, es a vizet, meg a torlokendo arat amivel heti egyszer tisztara torlom a laptopomat.
azert vannak alapveto koltsegek, amik mindig ott lesznek, ha allami osztondijasra mesz, ha nem es gondolom nem ezekre volt kivancsi.
7: Azért az nekem nem állandó költség, hogy külön laptopot és külön netet kell fizetni, mindig új akksit venni bele, mert az egyetemen kell használni. Ha nem kéne az egyetemre, akkor nem vennénk, ez nyilvánvaló.
Én mindezek nélkül csináltam végig az egyetemet, soha nem is volt sajét számítógépem és netelőfizetésem, mert amennyire szükség volt számítógépre, azt mind az egyetem biztosította ingyen. Ezek szerint ez ma már nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!