Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELTE-ÁJK jogász szakára...

ELTE-ÁJK jogász szakára jelentkeztem. Mindig is ezt szerettem volna csinálni. Tudtok nyárra jogi könyveket ajánlani, amire az első évben szükségem lenne mindenképpen? Különösen a római jog kapcsán érdekelne.

Figyelt kérdés
2015. júl. 11. 21:07
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Ha nem nagy baj, ezt privát levélben írtam meg. :)
2015. júl. 11. 23:07
 12/24 anonim ***** válasza:
74%
Jól jöttek nekem is ezek a válaszok, engem is valószínű, hogy jogra fognak felvenni. Remélem bírni fogom majd, kérdező te nem bánod, hogy nem lesz gólyatábor? :D
2015. júl. 11. 23:29
 13/24 A kérdező kommentje:

Nem. Sőt. :D

Nem is mentem volna.

Miért nem lesz?

2015. júl. 11. 23:31
 14/24 anonim ***** válasza:
61%
Elvileg a megerőszakolós eset után döntöttek úgy, hogy nem lesz, de csak a jogon meg még egy másik eltés szakon. Akkor már vagy legyen mindenhol vagy sehol :D
2015. júl. 11. 23:37
 15/24 A kérdező kommentje:

Ismerkedni nemcsak egy gólyatáborban lehet. Nem vagyok a bulizós, táborozós típus. Főleg ami ugye menni szokott...

És nagyon jó,hogy ennyire következetesek. Ami történt,az szörnyű.

2015. júl. 11. 23:41
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Mert minden szak dékánja önállóan hoz döntést arról, hogy lesz-e gólyatábor, vagy megtiltja.

Ki így, ki úgy döntött. Nem egyeztettek.

2015. júl. 11. 23:47
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb szakhoz hasonlóan a jog elvégzéséhez is elég egyetlen középfokú általános nyelvvizsga. Persze ha alaposan meg akarod ismerni a külföldi szakirodalmat is, nem árt minél több nyelvet minél magasb szinten elsajátítani (elsősorban angolt, németet, franciát).

Az államira való áttéréssel kapcsolatban ne legyenek nagy illúzóid, ma már szinte lehetetlen. Szeretett kormányunk köszönhetően jogon igen kevés az állami férőhely (465 pontot vagy annál többet nem sokan érnek el). Minden év (félév? ezt nem tudom pontosan) végén annyian mehetnek át államira, ahányan onnan kiesnek - képzelheted, hogy az ilyen magas pontszámot elérő egyének milyen arányban esnek ki onnan :)...Ha mégis van ilyen, akkor az államira jelentkezési kérelmet beadókat rangsorolják eredményeik alapján.

2015. júl. 13. 09:14
 18/24 A kérdező kommentje:

A nyelvvizsgában szinte biztos voltam.

Az államira való átkerülés csupán egy költői kérdés volt szinte,mert sajnos pontosan tudom azt,amit leírtál. :(

Szörnyű,hogy régen az 1. diploma ingyenes volt...

Azért köszönöm a választ! :)

2015. júl. 13. 09:42
 19/24 A kérdező kommentje:
A besorolási döntést még nem hozták meg. Hiába tudom a magas pontszámomat körülbelül, függ a többi jelentkezőtől is a dolog.
2015. júl. 13. 17:39
 20/24 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Hány pontod van? :) Én is jogra jelentkeztem.:)
2015. júl. 13. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!