Kellett volna jelezni?
Feltűnt, hogy a képzési időbe (nem az államilag támogatott félévek számába) beleszámít a passzív félév is (köztársasági ösztöndíj esetében pl. lényeges ez).
Ti. köztársasági ösztöndíjnál, ha tanulmányi okokból képzési időn túl folytatom a tanulmányaimat, akkor nem nyerhetem el.
Annak idején írtam kérvényt, hogy passziváltathassak, mert bár lehetett még passziválni, a kurzusaimat nem tudtam leadni, s a kérvényben jeleztem, hogy betegség miatt kell passziválnom, talán igazolást is csatoltam, de ez aztán sehol nem jelent meg és különben se kellett ezt külön jeleznem, nem is kérték.
Vajon tudja a TO, ha betegség miatt passziváltatok (pl. egész passzív félévem alatt folyamatosan orvoshoz jártam vagy kórházban voltam), mert a köztársaságinál végül nem tüntették fel, hogy nem nyerhetem el.
Bár tény, hogy az átlagoknál a féléveket se nézték jól. Vagy ez mégsem számít bele a képzési időbe?
Ha úgy alakul, hogy emiatt mégis azt írnák, hogy nem vagyok jogosult a köztársaságira (már ha felülbírálják az átlagokat, mert többünknek is rosszul számolták), akkor vajon nyúthatok be fellebezési időn túl is (mert az holnap jár le) szakorvosi véleményt?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!