Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha az első helyre nem vesznek...

Ha az első helyre nem vesznek fel, attól a másodikra még ugyanolyan esélyeim vannak ugye?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha az elsőre nem vesznek fel, nem élvez előnyt velem szemben az, aki az én másodikamat első helyen jelölte meg?
2015. júl. 9. 11:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
nem, logikátlan lenne.
2015. júl. 9. 11:41
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezt en sem ertem annyira:D

Mert ugye ugy allitjak ossze a ponthatarokat, hogy sorba rakjak a pontokat es az utolso ember pontja lesz a ponthatar, aki befer meg a keretszamba.

De akkor ezt a sorrendet az osszes jelentkezobol allitjak ossze, nem?

Szoval ha valakinek nem az elso helyen van az adott szak amibol minket most erdekel a ponthatar, akkor o valami olyat rakott az elso helyere amihez tobb pont kell?

2015. júl. 9. 11:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen én is így gondoltam, csak még kellett cáfolni valakit :D
2015. júl. 9. 11:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
bonyolult a rendszer nem is kell szerintem megértenünk. a lényeg az, hogy mindig azt írd előre amit a leginkább szeretnél. és fent is van a felvin, hogy senkit nem érdekel, hogy hanyadik helyen jelentkeztél oda. mondjuk van 1000 ember aki jelentkezik orvosira. 200-at vesznek fel.van aki benne lenne az első 200-ban, de beírt más szakot előrébb a rangsorban,oda is elég a pontja , oda veszik fel. így a 201. ember (sorrendbe állítva) kerül a 200. helyre . nem tudom mennyire érthető. a lényeg, hogy akkor is felvehetnek ha 5. helyre jelentkeztél oda, úgy tekintenek rád mint aki első helyre írta be. nincs különbség!!
2015. júl. 9. 11:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Úgy képzeljétek el, mintha minden szaknak lenne egy fehér lapja.

A diákokat sorba rakják pontszámaik szerint, majd a legmagasabb pontszámú nevét felírják az általa választott képzés lapjára.

Ha neked van 400 pontod, és nem férsz be az első három helyre, de a negyedik helyed papírján még van hely, felírnak. Akinek 399 pontja van, és elsőnek jelölte meg a szakot, azt csak utánad írhatják fel... mert pontszám alapján sorolnak be.

Szóval nem fordulhat elő, hogy olyan, akinek kevesebb pontja van, de első helyen jelölt, az bekerüljön, te meg ne.

2015. júl. 9. 14:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Egyébként a lényeg az lett volna, hogy olyan, akinek egyenlő pontja van velem, de aztán rájöttem, hogy vagy mindenkit felvesznek akinek adott pontja van, vagy senkit
2015. júl. 9. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!