Ha felvesznek egyetemre, mikor jelentkezhetek át?
Ez esetben átjelentkezhetsz, indoklással. De ez akkor sem olyan egyszerű. Ha más egyetem, mégha a szak ugyanaz is, akkreditáltatnod kell a tárgyakat.
Ez egyrészt időbe, másrészt sok pénzbe kerül. A sok idióta meg lepontozhat, majd ha tényleg ezt véghez kell vinni, amit én itt beszélek, akkor majd leshet mint a sülthal...
Középiskolában még csak-csak lehet ide oda menni, de a felsőoktatásban nem ugrálhat úgy az ember ahogy akar.
Az a helyzet, hogy általánosságban nem lehet erről beszélni, csak konkrétumokról, ha már arról beszélünk, hogy mennyibe kerül.
Találomra megnéztem két helyen.
Az ELTE BTK-n 8000 ft az átvételi eljárási díj, 10000 ft a kreditátvételi kérelem elbírálási díja benyújtott kérelmenként.
A PTE-n az átvételi eljárási díj 9.000 ft, a tantágyankénti kreditelfogadásért csak akkor kell fizetni, ha külföldi felsőoktatási intézményben teljesített tantárgyakat szeretnél elfogadtatni.
Lásd: Térítési és szolgáltatási díjak itt:
Szerintem mindenki döntse el maga számára, hogy egy átvétel során ez sok vagy nem.
Kerestem még a BME, a SZTE és a Debreceni egyetem oldalán is hasonló táblázatokat, de nem találtam. De szívesen elolvasnám, hogy más intézményeknél milyen díjakat írnak elő.
Hogy reagáljak a hozzám feltett kérdésre: Ha újra felvételizel, akkor persze, mehetsz államira. Viszont ha ki tudod fizetni 2 félévre a tandíjat, akkor esetleg megfontolnám még a pótfelvételit is (ugye más egyetemre jelentkezésnél is fizetősre kerülsz át) és 2 félév után átsoroltathatod magad államira.
De amúgy a TO-n tudnak a legbiztosabb válaszokat adni, a legtöbb helyen bunkók az ügyintézők, de tényleg javaslom, hogy keresd meg őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!