Az első okj-s képzést mindenképpen mindenhol támogatja az állam?
Nappali tagozaton 21 év a korhatár, estin és levelezőn nincs korhatár tehát 99 évesen is jelentkezhetsz ha még nincs okj-d.
Hogy jogilag mi a háttér nem tudom, de a gyakorlatban nem minden intézményben élhetsz az ingyenesség lehetőségével. Javaslom nézz képzést és őket kérdezd meg.
Az idei tanávtől aktuális:
- 24 év lett a nappalis korhatár!
- Ingyenes lett a második szakképesítés megszerzése (az államilag támogatott szakok esetében)! Az órák nappal vannak, a jogviszony pedig esti ez esetben.
ISKOLARENDSZERŰ képzésben ingyenes. Az lehet nappali, esti vagy levelező, de jellemzően jelentősen magasabb óraszámú, mint a tanfolyami képzések.
Nappalin van csak korhatár, de jellemzően azok indulnak, a többire nincs elég jelentkező: aki már felnőtt, inkább fizet, de mielőbb végzettséget szerezne.
Előző: hát ez ilyen. Én se kaptam CSOK-ot, ha fél évvel később, azaz most vennék lakást, akkor meg "ingyen" adnának majd egymilliót.
Viszont a következő OKJ-s tanfolyamod már lehet ingyenes, mert a fizetős nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!